Раша тудеј: Шта се десило са женом која се након Фајзерове вакцине неконтролисано тресла и једва ходала

Откако је објавио видео своје мајке, Гринер каже да је добио поруке стотине људи који деле своје приче о вакцинама које покрећу озбиљне медицинске последице

Фото: Стивен Дан/Ројтерс

Након што се видео снимак стања једне жене, која је хоспитализована након што је примила вакцину против вируса короне компаније Фајзер, почео масовно да се дели друштвеним мрежама, њен син је за Раша тудеј изјавио да иако није био антиваксер, озбиљно сумња у безбедност вакцина.

Брант Гринер је прошле недеље упутио апел на Фејсбуку, након што је његова мајка почела да се суочава са озбиљним здравственим проблемима неколико дана након што је примила вакцину.

Гринер је објавио видео снимак на ком се види како се његова мајка неконтролисано тресе док покушава да хода, придржавајући се за зидове и врата да не падне.

„Мами је данас још горе и још увек немам одговоре од лекара шта да урадимо да се њено здравствено стање побољша. Молите се за њу, молим вас. Не могу да поднесем када је видим у оваквом стању. Плаче ми се јер знам да не могу да јој помогнем. Молим вас, немојте да се вакцинишете против ковида 19“, написао је он.

Снимак праћен поруком подељен је скоро 160.000 пута и прикупио је више од 35.000 коментара.

Неки од коментара су доводили у питање истинитост Гринерове приче, али он је у разговору за Раша тудеј рекао да ништа што се догодило његовој мајци није измишљено.

Нагласио је да је била нестрпљива да прими вакцину јер је желела да учини све што је могла да смањи шансу да пренесе вирус својим старим родитељима.

Гринер је одбио да открије у којој је болници његова мајка примила вакцину, објашњавајући да није желео да та установа постане мета кампање узнемиравања.

„Нисам ни у ком смисли антиваксер. Није ни моја мама била – она ​​је била за примање вакцине пре него што се ово догодило“, рекао је.

Гринер је своју мајку описао као веома здраву 45-годишњакињу која никада раније није патила од било какве озбиљне болести. Према речима младића из Луизијане, она се пробудила с главобољом дан након што је примила вакцину. Неколико дана касније, почела је да пати од напада трзаја на левој нози. Четвртог дана није имала контролу над ногама и пребачена је у службу за хитне случајеве.

Болница је утврдила да је имала неуролошку реакцију, рекао је он, додајући да лекари верују да су здравствено стање узроковали „метали у вакцини“.

Иако су главобоље свакодневна појава, грчеви су били спорадични, објаснио је Гринер. Недеља је био први дан када није имала главобољу, а чинило се и да су јој неконтролисани покрети ногу мање изражени, навео је.

Она је отпуштена из болнице, иде на испитивања и њени лекари се надају да ће се потпуно опоравити, под условом да нема трајно оштећења мозга.

Иако су неки сматрали да шири дезинформације, Гринер наглашава да у почетку није имао ништа против вакцине.

„Желео сам да буде добро. Моја мама је желела да буде добро. То је разлог зашто га је примила вакцину. Сви желе имунитет. Сви су спремни да корона оде“, рекао је.

Сада, међутим, изгледа да је мање сигуран у то да прими вакцину.

„Ако ће то изазвати реакције попут оних које је моја мама имала, није вредно“, истакао је он.

Откако је објавио видео своје мајке, Гринер каже да је добио поруке стотине људи који деле своје приче о вакцинама које покрећу озбиљне медицинске последице. Једна жена која га је контактирала рекла је да је имала континуиране здравствене проблеме након што је примила Модернину вакцину.

У накнадном видео снимку који је Гринер објавио у суботу, његова мајка је објаснила да се одлучила за вакцину како би заштитила своје родитеље и да до сада снимци скенера и тестови крви нису открили ниједно стање које би могло да изазове нежељена реакција.

„Пре него што узмете ову вакцину, размислите. Дефинитивно ми је променило живот“, рекла је.

Фајзер је у изјави за Раша тудеј рекао да је истраживао случај, али да до сада није могао да га потврди.

„Неуромускуларни поремећаји до данас нису идентификовани као нежељени ефекат“, рекао је представник фармацеутске компаније.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Раша тудеј/Спутњик, 18. 1. 2021)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading