Синод Грчке цркве: Вакцинација слободан избор, не значи одступање од праве вјере и живота

Вакцинација није толико богословско или црквено питање колико медицинско-научно, стоји у саопштењу Синода Грчке православне цркве

Црква у Грчкој (Фото: РИА Новости/Мария Селиванова)

(РИА Новости, 14. 1. 2021)

Синод Грчке православне цркве саопштио је да у вакцинама против вируса корона у употреби у Грчкој нема ембрионалних ћелија и да је вакцинација слободан лични избор сваког човјека и да не значи „одступање од праве вјере и живота“.

„Синод пажљиво надгледа вакцинацију преко Синодалног одбора за биоетику, од ког стално добија извјештаје о свим дешавањима. У том смислу, Свети синод обавијештен је да, према резултатима истраживања, вакцине против ковида-19 у употреби у нашој земљи не изискују употребу култура ембрионалних ћелија за своју производњу“, наведено је у поруци Синода достављеној РИА Новости.

„У вези с горе наведеним, Свети синод понавља – нарочито оним својим члановима који су осјетљиви у погледу сценарија пријетњи и опасности заснованих на једностраним и непровјереним информацијама, било новинарским, у основи с интернета, било на предрасудама – да вакцинација није толико богословско или црквено питање колико медицинско-научно, и да представља слободан лични избор сваког човјека у општењу са својим љекаром. Примање вакцине не представља одступање од праве вјере и живота“, каже се у саопштењу Синода.

С руског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading