Твитер критикује Уганду због „нарушавања начела отворености интернета“

Предсједник Уганде Мусавени уочи избора привремено забранио Фејсбук и Твитер, образложивши свој потез цензуром тих америчких друштвених мрежа

(Zero Hedge, 13. 1. 2021)

Уочи општих предсједничких и избора за скупштину Уганде, предсједник (Јовери) Мусевени предузео је драстичан корак и у посљедњим часовима пред изборе у четвртак привремено забранио Фејсбук и Твитер.

Свој потез образложио је цензуром наведених америчких друштвених мрежа, које критикују њега, а подржавају опозиционог кандидата.

Твитер је на Мусевенијев потез одговорио да „строго осуђује искључивање интернета, јер је штетно, крши основна људска права и начела отворености интернета“:

Фејсбук је у изјави Асошијетед пресу признао да је блокирао много корисника који су подржавали Мусевенија, јер су „користили лажне и двојне налоге, коментарисали оно што други пишу, имитирали кориснике, просљеђивали поруке по групама да би створили привид да су популарније него што јесу. С обзиром на предстојеће изборе у Уганди, брзо смо реаговали, истражили и угасили ову мрежу“.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте још



Categories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. kakve su ***** i twiter i fejsbuk i svi oni. njihovom kurvanju ravnih nema…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading