Дритан Абазовић: Није требало честитати Дан Републике Српске

Мислим да Влада Црне Горе није требала да честита и она није званично честитала Дан РС. За нас постоји Дан Републике Босне и Херцеговине, рекао потпредседник Владе Црне Горе

Дритан Абазовић (Фото: Борис Пејовић)

Не стишавају се реакције из Босне и Херцеговине након што је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић незванично честитао неуставни Дан Републике Српске.

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић за Ал џазира Балкан казао је да поштује институције Босне и Херцеговине.

„Да будем врло, врло експлицитан. Мислим да Влада Црне Горе није требала да честита и она није званично честитала Дан РС. За нас постоји Дан Републике Босне и Херцеговине, поштујући све оно што су међународна начела и што је једноставно нека уобичајена пракса добросусједских односа, али генерално и међународне политике“, рекао је Абазовић.

Кабинет Здравка Кривокапића: Није било званичне честитке Републици Српској

Додао је да се у том случају беспотребно дижу тензије.

„Не разумијем потребу да стално стварамо непријатељства умјесто да наша политика двије земље, али генерално и региона, буде помиритељска. Ми морамо да схватимо да живимо у земљама које су имале врло трагичну прошлост, и то у блиској историји, и да не можемо све наше фрустрације које постоје тек тако елиминисати. Али оно што можемо да урадимо јесте да понекад, ако је потребно, и прогледамо кроз прсте“, казао је Абазовић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вијести, 12. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. https://twitter.com/KovacevicRaso/status/1349264074442485762

  Радован Ковачевић:

  „Господине Абазовић, да ли ово значи да ви сматрате да Република Српска, њени грађани и институције не заслужују поштовање?!
  Било би добро да знате да не постоји република БиХ, да не постоји дан БиХ, нити било који празник БиХ.
  Тако бисте већ показали поштовање.“

 2. E ajmo sada svi nasi „rodoljubivi“ analiticari da nam objasne kako je Dritan dobar po Srbe i srpskoj Crnoj Gori. Povuci priznanje nezavisnosti kiM ni slucajno a isto tako ne cestitati dan RS. A ako Dritan vec postuje medjunarodna nacela onda bi znao da se Bosna i Hercegovina sastoji, ne od Bosne i Hercegovine nego iz RS i Muslimanskohrvatske federacije. Toliko o postovanju medjunarodni nacela…..

  5
  1

Оставите коментар