Митрополит морфски Неофит: Свако присуствовање Литургији и причешће сада је исповедање вере

Сваки пут када се причестите на традиционалан начин, на који мајка Црква већ вековима жели да се причешћујемо, то је исповедање вере, рекао кипарски митрополит

Митрополит морфски Неофит (Фото: Фејсбук страница Манастира Јовање)

Свака Литургија која се одслужи сада веома је важна да се одслужи. Како ствари стоје због болести и епидемије и због превеликих мера које су наметнуте, свака ваша служба и свако присуствовање, било у Храму или изван њега, исповедање је вере. Сваки пут када се причестите на традиционалан (једини прави) начин, на који мајка Црква већ вековима жели да се причешћујемо, то је исповедање вере.

Молим вас наставите са овим исповедним ставом. Нека закон чини ствари закона, а људи вере, ствари њихове вере. Не живимо само за земљу већ и за небо. Кад нам небо каже нешто другачије од земље, ми више волимо небеско и кад чујете шта нас чека, морате бити глупи, па да не волите мало фино и без срама и подсмеха било ког новинара. Хиљаду пута да одем у затвор, све док служим Литургију са Василијем Великим и док служимо заједно са Светим Серафимом Саровским. Хиљаду пута. Не једном у затвор, хиљаду. Запамтите, долази веома велики празник. Свети Оци кажу да је он једнак Васкрсу – Богојављање.

Митрополит морфски Неофит: Апостолска вера

Нека нико не пропусти литургију за Богојављање. Где год да је и што год да се деси. Нико од вас. И како можете. И молим свештенике да освештају куће у нашим селима. (Иначе, у Грчкој свештеници одлазе по кућама на Богојављање, да их попрскају светом богојављанском водом.) Ако је некада требало једном, сада је са епидемијом и прогоном потребно два пута.

2. јануара 2021.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница манастира Јовања)



Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. S jedne strane kuknjava da ćemo kao nacija nestati jer nas je malo.
    S druge: nemojte poštovati protivepidemiološke mere da nas bude još manje.

    1
    32
  2. @duduk
    Sta bre trolujes vise?! Ko si ti uopste? Zasto pises takve nebuloze i nadas se duplom sendvicu bez salate? Nema sendvica a nema ni para za tebe. Previse si providan i plitak.

    24
    1
  3. @velute potaz
    nisi naveo ni jedan dokaz da nisam u pravu.
    „Vređanjem čovek ne pokazuje koliko je moćan nego koliko je prost.“

    Ovo je poslanica SPC:
    https://stanjestvari.com/2021/01/05/pridrzavajte-se-mera-protiv-korone-tako-postujete-svetinju-zivota/

    1
    11

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading