Калифорнија: Боље корона него вакцина

Имам избор између два ризика – ризика да добијем ковид и ризика од непознате вакцине, рекла медицинска сестра Ејприл Лу из дома здравља „Провиђење Часног Крста“ 

Фото USA Today

(Zero Hedge, 2. 1. 2021)

Према писању Лос Анђелес тајмса, у болници „Света Јелисавета“ (“St. Elizabeth Community Hospital”) у округу Техама у Калифорнији мање од половине од 700 здравствених радника се пријавило за вакцинацију. Исто је поступило и између 20 и 40 одсто здравствених радника округа Лос Анђелес, према изјавама здравствених званичника округа.

Према писању листа, пошто је толики број здравствених радника округа Риверсајд такође одбио вакцинацију – процјењује се да је у питању 50 одсто –  било је неопходно да се састану званичници ради стратегије расподјеле неупотребљених вакцина.

Према писању Лос Анђелес тајмса, подозривост здравствених радника према вакцини изненадила је истраживаче, „који су очекивали да ће управо они дати највећу подршку научним подацима у прилог вакцинама“.

„Имам избор између два ризика – ризика да добијем ковид и ризика од непознате вакцине“, рекла је 31-годишња медицинска сестра Ејприл Лу из дома здравља „Провиђење Часног Крста“ (Providence Holy Cross Medical Center) у Лос Анђелесу, додајући да је одбила вакцинацију јер није сигурна да је безбједна за труднице. Лу је у шестом мјесецу трудноће.

„Изабраћу ризик да добијем ковид. То могу контролисати и у одређеној мјери спријечити ношењем маске, иако ни то није сто посто сигурно“, додала је. У таквом ставу Лу није усамљена, јер је и неколико њених колега одбило вакцинацију.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

4 replies

  1. Trudnicama se ovakve vakcine (a i mnoge druge!) nikada ne preporučuju!
    Ovaj tekst nije otkrio ništa novo.

    3
    6
  2. Duduku, jel te placaju ili radis iz zadovoljsttva? Ne sme niko ni da posumnja u vakcinu i virus a eto tebe sa bespredmetnim upadicama.

    7
    2
  3. У Португалији, медицинска сестра преминула после примања Pfizer вакцине.

    Инфо овде, на енглеском

    https://www.rt.com/news/511524-portuguese-nurse-dies-pfizer-vaccine/

  4. @Johny b
    Antivakcinaši nemaju dokaze ali imaju bogat repertoar uvreda.
    Šta je novo u ovom tekstu?
    Šta sam to netačno napisao?

    Da ponovim: uvredama čovek ne pokazuje koliko je jak, nego koliko je prost.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading