Због ракије „Дража“: Новак Ђоковић на мети и Хрвата

Наводи се да се Ђоковић „сликао са флашом ракије која носи име ратног злочинца“

Новак Ђоковић (Фото: Твитер)

Британци, Американци па и Хрвати – Новак Ђоковић се последњих дана суочава са великим критикама са разних страна.

Најбољи тенисер света је најпре у анкетама британских и америчких медија окарактерисан као идиот, а хрватска јавност је отишла и корак даље.

Новаку је замерено због фотографисања са флашом ракије – „Дражине ракије“.

Наводи се да се Ђоковић „сликао са флашом ракије која носи име ратног злочинца“.

„На тој спорној боци ракије је лик некадашњег вође српских четника, Драже Михаиловића. Воли Новак с времена на време мало „боцнути“, воли мало испровоцирати, воли да се подигне прашина. Али, можда је овога пута мало претерао, с обзиром на то да велики део светских медија и навијача неће наклоно гледати на овакве ствари. Истина, Срби су прије пет година рехабилитовали ратног злочинца Михаиловића, али Новаку овај део имиџа баш и није потребан. Ракију му је уручио власник фабрике која је производи, а на њој осим слике четничког вође стоји и натпис: „произведена у част и славу равногорским јунацима“, наводи се у тексту „Јутарњег листа“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 25. 12. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Шта ти је ово требало Новаче?!

  Чича је ОК!
  Али зар ти пијеш алкохол?

  Шта да ради омладина, ако не нађе ракију „Дража“? Да цугне мало Brandy Zvecevo ili Badel?

  14
 2. Опрости Новаче, на претходном коментару. Знам да не пијеш, као што не пијем ни сам. Осим кад треба провести обичај, па понека кап оде низ грло.

  Засметало ми је када те будале прозивају, зато што позираш са сликом првог герилца Европе, кога је одликовао и предсједник Труман. А не прозивају те што, као дуги низ година најбољи спортиста свијета, позираш с флашом алкохола.

  Али нека Чиче! Нека и ракије! Ипак то није ни дрога, ни допинг. Велики Марадона се дрогирао, а нешто мањи Агаси допинговао. Па ипак осташе велики. Ваљда зато што нису Срби.

  Па нека. Они и јесу велики. Али укупно узев, теби ни до кољена. Поготово Агаси. Ни супруга му Штефи, не би била оно што јесте да не елиминисаше нашу Монику. Иако рођена у Србији, као етничка Мађарица није се нешто бусала србством, али је свим срцем представљала Југославију. Зато им је сметала. Зато су је и елиминисали.

  Мени не смета Новаче, ни када навијаш за хрватске ногометаше. Али ми смета што Данијел Субашић не смије рећи да му је отац Србин. Што твој пријатељ Лука Модрић пљује по народу своје мајке. Ти немој, Новаче! Поготово што немаш трауматична искуства као Синиша Михајловић.

  Не смета ми Новаче, ни кад одеш у будистички храм. То је религија мира. Никад нас нису клали и убијали. Ако су далеко, нека. Они што те прозивају због тога нису Православци. Они се само заклањају иза ритула и тргују својом савјешћу. Небитно да ли су налицкани, а браде им штуцоване, или су рашчупани и…

  Упамти Новаче! Ти им никад нећеш ваљати. Заборавиће они и Данијела Субашића. Осим ако не уђе у легенду. Као велики Дражен. Или можда као старији му (и много мањи) брат, настави пљувати по народу свог оца стидећи се чак и свог неподобног имена.

  Њима је мјера Ивица Костелић. Тачка.

  20
  3
 3. БРАВО НОЛЕ. СВАКА ТИ ЧАСТ.

  14
  2
 4. Ђед би био поносан на тебе! Могу само да клекну!

  5
  1

Оставите коментар