Лондон: Нил Фергусон тврди да је нов сој вируса корона присутан у већини европских држава

Готово сам сигуран да је овај вирус у овом тренутку присутан у већини, ако не и свим европским земљама, рекао је Нил Фергусон са „Империјал колеџа” у Лондону

Нил Фергусон

Нови сој Ковида-19, потврђен у Великој Британији, већ је готово сигурно присутан у већини европских земаља, сматрају британски научници.

Ово је потврдио Нил Фергусон са „Империјал колеџа” у Лондону, током обраћања Одбору за науку и технологију Доњег дома британског парламента, заједно са другим стручњацима из Саветодавне групе за нове респираторне вирусне претње (НЕРВТАГ), која саветује владу.

За овај сој који је већ потврђен у другим земљама, попут Данске, Фергусон је рекао: „Готово сам сигуран да је овај вирус у овом тренутку присутан у већини, ако не и свим европским земљама”.

Енглеска: Више од хиљаду људи заражено новом варијантом вируса корона

Професор Петер Хорби са Универзитета у Оксфорду рекао је:

„Мислим да је поштено рећи да су земље које имају развијенију и ригорознију науку, и транспарентније са важним информацијама које стављају на располагање другима”, јавља Би-Би-Си, а преноси Танјуг.

Велика Британија је истражила 45 одсто свих генетских кодова корона вируса у свету и још није сигурно да ли нови сој потиче са југоистока Енглеске или је тамо тек први пут откривен. Ово је изазвало забринутост да је Велика Британија неправедно кажњена због откривања нове мутације ковид-19.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ko ima dva grama mozga jasno mu je o cemu se radi. Ovo je izlazna strategija kada se ispostavi da vakcine ne deluju, samo ce reci, oni su zasticeni od one stare korone, ali ovo je novi soj za kojo ke potrebna nova vakcina…

Оставите коментар