Сергеј Лавров: Резолуција 1244 оквир свега у вези са Косовом

Лавров рекао да је најчвршћи темељ који омогућује Србији и Русији да сарађују заједничка борба за исте вредности

Сергеј Лавров и Александар Вучић (Фото: Весна Анђић/Радио Слободна Европа)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да Русија пружа пуну подршку Србији по питању Косова и поновио да је Резолуција 1244 СБ УН темељни документ и оквир у коме треба да се ради све у вези са Косовом, преноси Танјуг.

Лавров је након састанка са министром спољних послова Николом Селаковићем рекао да са жаљењем примећује да ЕУ не може да омогући реализацију постигнутих договора, пре свега о стварању Заједнице српских општина.

„Сматрамо да такав став показује немоћ пред приступима Приштине“, рекао је Лавров и позвао Приштину да прихвати одговорност за испуњење оног што је договорено, уз посредство ЕУ.

Говорећи о сарадњи Србије и Русије, Лавров је рекао да ће бити настављена сарадња у свим правцима спољне политике, а да су конкретне правце те политике договорили и усагласили председник Русије Владимир Путин и Србије Александар Вучић.

Како је рекао најчвршћи темељ који омогућује Србији и Русији да сарађују јесу заједничка борба за исте вредности.

„Имамо усаглашене ставове да мора да се поштује међународно право, повеља УН која предвиђа поштовање принципа суверенитета и територијалног интегритета, немешање у унутрашња питања других држава“, рекао је Лавров.

Он је казао да је на састанку са Селаковићем размотрио и питања везана за даље кораке у међународним организацијама укључујућу УН, ОЕБС, Савет Европе.

Министар Лавров је позвао министра Селаковића да посети Русију.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 15. 12. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

7 replies

  1. III Степен упозорења!!! (16. децембар 2020.)

    2
    1
  2. Из све снаге подржавамо ”руског” друга Лаврова, којем се **** за остатак Руса који је истеран ван граница данашње ”Руске федерације”.

    Подржавамо и од ”Руса” подржану Резолуцију 1244 и саставни део те Резолуције која укључује уговор из Рамбујеа…

    Који укључује и референдум о самосталности ”Косове” и сагласност о шпартању НАТО уздуж и попреко Србијом.

    Додатну захвалност изражавамо подршци ”руском” признању Словеније, Македоније, Хрватске, Босне, Македоније, и Црне Горе.

    Захвални смо и због ”руског” одобрења санкција Србији у периоду 1991-2000.

    Нарочито смо захвални звог ”руског” благосиљања бомбардовња ”босанских Срба” у периоду од 1992-1995.

    Свака вам дала и на одликовању Туђмана и Месића.

    Ваља л’ ова, другови са Стања Ствари?

    Немојте рећи (тј. мојне ми кажете) да сам нарушио ”правила коментарисања”, макар узалудно чекао на одговор вас и Мише Ђурковића на:

    https://stanjestvari.com/2020/07/08/misa-djurkovic-fudbalske-korona-bombe/

    Другарски поздрав!

    4
    11
  3. Свака дала, прво лупите дислајк, па објавите коментар!

    1
    5
  4. @ Vуле Λека

    Одобравање Ваших коментара, а и одговарање на њих јесте својеврстан мазохизам. “Али пос’о је такав, ни ја га не волим”, што би рекао Били Питон.

    Али сада сте стварно претерали! Ево зашто: систем Вордпрес уопште не омогућава да “лупимо” ни лајк ни дислајк током одобравања коментара. У том смислу, сматрајте да сте добили два жута картона, само остаје да Вам свечано уручимо црвени (и ми мазохисти понекад знамо да “за појас заденемо”…)

    4
    1
  5. За време НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе, војска се држала право војнички, готово јуначки. Нажалост, политичари су се после рата показали недостојним. Вучић, Дачић и Николић су се показали као најгори. Да би дошли на власт, обећали су западним моћницима да ће признати независност окупираног Српског Косова и Метохије, препуштајући им постепено један по један елемент државности.
    Већ дуго времена Резолуцију 1244 не спомиње нити председник Србије нити иједан члан Владе Србије а поготово СНС посланици. Иако представници Руске Федерације редовно наглашавају важност поменуте Резолуције за одрживо рјешење Косова и Метохије, мало је вероватно да ће они озбињније ометати велеиздајнички план А. Вучића да Србија коначно и формално призна независност самопроглашене државе Косове, односно стварања Велике Албаније.

    14
  6. Примљено к знању.

    Истини за вољу, ово ми је прва озбиљна фактичка грешка (изненадних пар минута разлике у објављивању, што сам пропустио да приметим).

    Штета. Што ипак да не уручите црвени? Шта има везе што нисте нисте објавили претходна два жута, сем ако је ово први.

    Куда се претходни жути картон деде?

    Шта да се ради, како оћете, друже.

    1
    2
  7. Vуле Λека

    Чему јед ?
    Тамо , где мислиш, да ниси добро дошао не долазиш.
    Одеш, лепо, тамо где ће ти се радовати и уживаш.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading