Директор америчког Института за здравље преклиње грађане да не сумњају у вакцину

Замолио бих људе који ово слушају јутрос да заиста притисну дугме за ресет у погледу свега што су мислили да знају о овој вакцини, изјавио др Франсис Колинс

Френсис Колинс (Фото: Ендрју Харник/АП)

(Zero Hedge, 13. 12. 2020)

Директор америчког Националног института за здравље (NIH, National Institutes for Health) преклиње Американце да „притисну дугме за ресет“ у погледу сумњи у безбједност вакцине за ковид-19, развијене брже него иједна друга вакцина у историји западне медицине.

„Замолио бих људе који ово слушају јутрос да заиста притисну дугме за ресет у погледу свега што су мислили да знају о овој вакцини што би им могло побудити сумњу“, рекао је др Франсис Колинс Ен-Би-Си њузу (NBC News).

Колинс је додао и да се не зна да ли се неко ко је примио вакцину поново може заразити и тихо ширити заразу на околину, напомињући да ће „нам требати пар мјесеци да то видимо“ и да људи и даље треба да носе маске и држе растојање.

Подсјећамо да су 1. децембра некадашњи потпредсједник Фајзера и директор за науку др Мајкл Једон и њемачки пулмолог др Волфганг Водарг упутили хитну петицију Европској медицинској агенцији да се обустави испитивање свих вакцина, нарочито Фајзерове и Бионтекове, док не буде доступна студија о њиховој изради у којој се узимају у обзир сумње у њихову безбједност.

Дотле се милијардер Бил Гејтс спрема да његова задужбина преузме незваничну улогу у Бајденовој администрацији. Према Блумбергу, Гејтс је на Си-Ен-Ен-у изјавио да не очекује да ће имати званичну функцију, али да ће његова задужбина бити у додиру с Бајденовом владом у погледу контроле заразних болести у будућности.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading