Бил Гејтс: Кафиће и ресторане затворити на шест месеци, нормалног живота нема до 2022. године

У интервјуу за CNN, суоснивач Мајкрософта напоменуо да постоји велики ризик од повратка короне и након вакцинације

Бил Гејтс (Фото: Ројтерс/Denis Balibouse)

Бил Гејтс, суоснивач Мајкрософта, верује да је повратак нормалном животу у Америци много даље од онога у шта људи верују, без обзира што је вакцина одобрена и већ је почела дистрибуција.

Бил Гејтс, који је са својом супругом донирао милионе за развој вакцине, сматра да би живот у Америци могао да личи на онај пре короне крајем лета следеће године, али да и даље неће све бити исто. Тачније, да ће се свет вратити у нормалу 2022. године.

У интервјуу за CNN, суоснивач Мајкрософта је напоменуо да постоји велики ризик од повратка короне и након вакцинације, ако се не помогне сиромашним земљама да обезбеде своје дозе вакцине, преноси Index.hr.

Бил Гејтс: Издржите до пролећа, биће довољно оних који ће се одмах вакцинисати

Према њему, сва јавна окупљања треба да буду сасвим забрањена, а напоменуо је и да “нажалост, већина кафића и ресторана у земљи треба да буду затворена да би се сузбиле стопе заразе”.

Рок, који би по њему имао смисла када је реч о затварању кафића и ресторана је шест месеци, јер само тако могу да се избегну ризична окупљања.

Бил Гејтс: Не разумем људе који су против маски, јесу ли они неки нудисти?

Нова Гејтсова прогноза је мрачнија од оне коју је изнео у интервјуу за “Фокс” пре месец дана, када је поручио да би се уз развој вакцине живот вратио на старо у лето 2021. године.

Гејтс је од почетка пандемије веома отворено говорио о зарази, дао је велики новац за развој вакцине и његова предвиђања су била прилично тачна.

Бил Гејтс даје још 250 милиона долара за вакцину против короне

А на повратак на нормалан начин живота, какав смо живели пре пандемије, милијардер сматра да ћемо чекати бар још 12 до 18 месеци. Према његовим проценама то је оптимално време када би могла да се заустави зараза.

У том интервјуу је објаснио да ћемо вакцину добити до краја године и то по хитном поступку.

Опрема: Стање ствари

(Блиц жена, 14. 12. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading