Site icon Стање ствари

Савез Ватикана и финансијске елите у „Савјету за инклузивни капитализам“ на челу с Лин Форестер де Ротшилд

Фајненшел тајмс вијест је објавио под насловом „Папа Франциско благословио Савјет за интегративни капитализам“

Папа Франциско у Ватикану, април 2017. (Фото: Франко Ориђиа/Гети)

(Њемачке пословне вијести/DWN, 11. 12. 2020)

Савјет за укључиви капитализам“ објавио је 8. децембра ново партнерство између Ватикана и водећих привредника свијета, које би требало да „преобрази капитализам на добробит човјечанства“. У саопштењу Савјета наводи се да је ријеч о „стварању праведније, интегративније и одрживије привредне основе“.

Телевизија Си-Ен-Би-Си (CNBC) опширно је извијестила о церемонији поводом склапања новог савеза, а Фајненшел тајмс вијест је објавио под насловом „Папа Франциско благословио ,Савјет за интегративни капитализамʻ“.

„Могло би дјеловати чудно: велика предузећа и папа Франциско, који је у више наврата жестоко критиковао капитализам. Данас, су, међутим, најавили ново партнерство, као најновији знак растућег утицаја праксе у погледу животне средине, друштва и управе на привреду“, пише Њујорк тајмс.

Оснивачица Савјета је Лин Форестер де Ротшилд.

Извор: mccaininstitute.org

У чланству „Савјета за укључиви капитализам“ су компаније и организације:

Бритиш петролеум (BP), Алијанц (Allianz), Америчка банка (Bank of America), Фордова задужбина (Ford Foundation), Џонсон и Џонсон (Johnson&Johnson), Мастеркард (Mastercard), Мерк (Merck), Државни трезор Калифорније, ОЕБС, Рокфелерова задужбина, Виза, итд.

С њемачког посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Exit mobile version