Савез Ватикана и финансијске елите у „Савјету за инклузивни капитализам“ на челу с Лин Форестер де Ротшилд

Фајненшел тајмс вијест је објавио под насловом „Папа Франциско благословио Савјет за интегративни капитализам“

Папа Франциско у Ватикану, април 2017. (Фото: Франко Ориђиа/Гети)

(Њемачке пословне вијести/DWN, 11. 12. 2020)

Савјет за укључиви капитализам“ објавио је 8. децембра ново партнерство између Ватикана и водећих привредника свијета, које би требало да „преобрази капитализам на добробит човјечанства“. У саопштењу Савјета наводи се да је ријеч о „стварању праведније, интегративније и одрживије привредне основе“.

Телевизија Си-Ен-Би-Си (CNBC) опширно је извијестила о церемонији поводом склапања новог савеза, а Фајненшел тајмс вијест је објавио под насловом „Папа Франциско благословио ,Савјет за интегративни капитализамʻ“.

„Могло би дјеловати чудно: велика предузећа и папа Франциско, који је у више наврата жестоко критиковао капитализам. Данас, су, међутим, најавили ново партнерство, као најновији знак растућег утицаја праксе у погледу животне средине, друштва и управе на привреду“, пише Њујорк тајмс.

Оснивачица Савјета је Лин Форестер де Ротшилд.

Извор: mccaininstitute.org

У чланству „Савјета за укључиви капитализам“ су компаније и организације:

Бритиш петролеум (BP), Алијанц (Allianz), Америчка банка (Bank of America), Фордова задужбина (Ford Foundation), Џонсон и Џонсон (Johnson&Johnson), Мастеркард (Mastercard), Мерк (Merck), Државни трезор Калифорније, ОЕБС, Рокфелерова задужбина, Виза, итд.

С њемачког посрбило, скратило и приредило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ротшилди нису никад били хуманисти,ватикан никад није био духовни,тако да им је заједнички инерес новац,шта ћеш нашли се.

    16

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading