МУП: Претње Весни Малишић доказ да треба укинути анонимност на интернету

Независно удружење новинара  „оправдано сумња“ да иза налога са ког су упућене претње стоји бивши предавач на Факултету за медије и комуникацију Зоран Ћирјаковић

Фото: Pexels/Pixabay

Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да, у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал, интензивно ради на утврђивању идентитета особе која је на друштвеној мрежи Твитер упутила претње заменици главног уредника недељника НИН Весни Малишић.

„Србија је земља у којој претње грађанима нису дозвољене и сваком таквом случају полиција приступа са пуном пажњом и предузима све мере из своје надлежности како би кривац био приведен правди“, наведено је у саопштењу полиције.

МУП је додао да је то још један показатељ зашто је иницијатива министра унутрашњих послова Александра Вулина за укидање анонимности на друштвеним мрежама „оправдана и потребна“.

Независно удружење новинара осудило је јуче, како су навели, „бруталне нападе, говор мржње и претње“ упућене Весни Малишић и додало да се „оправдано сумња“ да иза налога са ког су упућене претње „стоји новинар и бивши предавач на Факултету за медије и комуникацију Зоран Ћирјаковић“.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 9. 12. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. … изражава „оправдану сумњу“ да г. Ћирјаковић уопште користи Твитер, за овакве ствари -.сугурно не. Није да „оправдано сумњамо“ али органима роњења од раније су, као починиоци оваквих кривичних дела, познати Пешић Весна (извршилац) и Самарџић Никола (саучесник).

    Нема на чему и молим, и други пут.

    1
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading