Инђија: За „Тојо тајерс“ 41 милион евра државне помоћи

Укупна инвестиција је „Тојо тајерс Србија“ је 382,7 милиона евра а најмање четвртина улагања мора бити финансирано из средстава која не садрже било какву државну помоћ

Фото: РТС

Државна помоћ за реализацију инвестиционог пројекта „Тојо тајерс“ од 41 милион евра усклађена је са правилима, констатовала је Комисија за контролу државне помоћи (ККДП).

Како се наводи у документу објављеном на интернет страници ККДП, средства и подстицаји за ову инвестицију у Инђији ће бити додељена преко Министарства привреде, а Влада Србије за то је дала сагласност.

Додела средстава подстицаја од 41 милиона евра ради подршке за реализацију инвестиције изградње и опремања фабрике за производњу гума на територији општине Инђија где ће до краја 2023. године бити запослено најмање 523 нових радника на неодређено време.

За инвестицију у Инђији компанија „Тојо тајерс Србија“ претходно је добила и субвенцију од три милиона евра кроз додељивање 637.455 квадратних метара државног земљишта без накнаде.

Укупна инвестиција је „Тојо тајерс Србија“ је 382,7 милиона евра а најмање четвртина улагања мора бити финансирано из средстава која не садрже било какву државну помоћ.

Обавеза је да се новоотворена радна места повезана са инвестицијом као и инвестиција задрже на територији Инђије најмање пет година од дана завршетка инвестиционог пројекта.

Инвеститор се обавезује да не смањује број запослених на неодређено време испод 526 у периоду пет година од дана завршетка инвестиције

„Тојо“ се развија од 1945. године, а бави се производњом гума уз 7 фабрика и у четири фабрике аутомобилских делова док у корпорацији ради 12,8 хиљада радника.

Производња гума Тојо, Нитио и Силверстон чини 85 одсто укупне продаје компаније „Тојо“, а гринфилд инвестиција у Србији биће центар за производњу пет милиона гума годишње за европско и тржиште Русије.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(РТС, 24. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. За те паре смо могли да направимо нашу фабрику гума.

  13
 2. @ Перa
  За те паре смо могли да направимо нашу фабрику гума.
  ++++
  Тешко !
  А кога би, онда наш управник логора питао: “ А колики је мој део ? „

  6
  1
 3. i dalje Labusova i Dinkiceva ekonomija vlada SrPistanom….OZNA dosla 1944, pa se transformisala u Krizne Stabove 2000-te…..ovo je nenormalno, ali valjda ce poslovodstvo Toyo nesto da vrati „‘braci“ koja daju nase pare, ne daju svoje, lako im da daju, da im se vrati…..

  6
  1

Оставите коментар