Зоран Заев: Бугарски вето велика неправда и највећи пораз ЕУ

Премијер Северне Македоније истакао да треба дати шансу преговорима у нареднима данима

Зоран Заев (Фото: Прес служба Председника Србије)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је вечерас да је бугарски вето његовој земљи за почетак приступних преговора „највећи пораз за ЕУ и велика неправда“ и да му „лично тешко пада“.

Он је, у интервјуу кабловској телевизији 21, рекао да нема друго објашњење за бугарски потез, већ да мисли да је разлог за то близина избора у Бугарској и истакао да се разговори Скопља и Софије настављају.

Заев је истакао да треба дати шансу преговорима у нареднима данима и да још постоји могућност да се постигне договор за време немачког председништва.

„Контакти две земље се продужавају, ја (премијер Бугарске Бојко) Борисов, министри спољних послова, продужавамо да тражимо и пронађемо решење“, рекао је премијер Северне Македоније, напомињући да се не преговара о македонском националном идентитету и језику.

Заев је истакао да и немачко председништво Унијом и Европска комисија улажу напоре да Скопље и Софија реше спорна питања, која сметају Бугарској.

„Данас смо добили шансу од Савета министара да се разговара још неко време. Верујем да постоје шансе за успех и верујем да ћемо постићи договор штитећи све наше националне интересе“, истакао је Заев.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 17. 11. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ко неће брата за брата, имаће туђина за господара!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading