Ана Брнабић: Уколико мере не дају резултате за 15 дана следи забрана кретања

Нећемо се либити да уведемо било које рестриктивне мере које ће значити очување живота људи, али и привреде, изјавила председница Владе

Ана Брнабић (Фото: Бета)

Уколико мере које су донете не дају резултат до 1. децембра, следећа мера у борби против корона вируса је забрана кретања, каже премијерка Ана Брнабић и додаје да у овом тренутку не жели о томе да размишља.

Она је за ТВ Пинк навела да забрана кретања доноси многим људима озбиљне проблеме, јер брзо морају да се издају дозволе за кретање грађанима који чувају баке и деке, старије, свим људима који раде трећу смену, лекарима и медицинским сестрама…

„Међутим, нећемо се либити да уведемо било које рестриктивне мере које ће значити очување живота људи, али и привреде”, нагласила је она, преноси Танјуг.

Напомиње да је важна лична одговорност, да је Србија у јуну и јулу успела да се избори само захваљујући томе што су грађани показали личну одговорност.

Напомиње да се у борби са корона вирусом не труде да угоде свима, већ да балансирају између заштите здравља људи и здравственог система и привреде и економије.

„Мора се наћи мера. Мора се водити рачуна и о привреди, јер сва помоћ и подршка здравственом систему иде из буџета, који пуни привреда”, навела је она.

Истиче да је Србија за сада нашла најбољи баланс, да је још увек у зеленој зони, да још увек има места у болницама, да се тестира велики број људи, тестови се добијају за пет до 12 сати, да је у Србији најмања стопа смртности од ковида у Европи.

„У Белгији немају више болничких капацитета и заражене шаљу у Немачку да се лече. Имате земље где се резултати тестова чекају пет дана, има земаља где се брисеви шаљу у другу државу на обраду”, навела је она и додала да је Србија успела да сачува и економију.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 11. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. … од пре Никољдана до после Светог Трифуна, ако не улете неки избори у међуверемену.
    Како другачије да помогнемо Фламанцима и Валонцима?

  2. Нећемо се либити да се супротставимо мерама.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading