Трампови адвокати: Предсједник спорне софтверске фирме повезане са Соросом члан Бајденовог тима

Трампови адвокати навели су да је фирма Smartmatic играла кључну улогу у намјештању резултата на изборима одржаним 3. новембра

(Sputnik.com/ZeroHedge, 15. 11. 2020)

Правни тим америчког предсједника Трампа прозвао је пензионисаног адмирала америчке морнарице као везу између Џоа Бајдена и софтвера за спорне машине за електронско гласање.

Трампови адвокати Руди Ђулијани и Сидни Пауел навели су да је фирма Смартматик (Smartmatic) – чији је предсједник Управног одбора, пензионисани адмирал Питер Нефенџер (Peter Neffenger), истовремено и члан прелазног тима Џоа Бајдена – играла кључну улогу у намјештању резултата на изборима одржаним 3. новембра.

Питер Нефенџер (Извор: apbspeakers.com)

Смартматиковим холдингом са сједиштем у Лондону предсједава енглески лорд Марк Малох-Браун, сарадник утицајног милијардера мађарског поријекла Џорџа Сороса. Нефенџер је и члан труста мозгова Атлантски савјет, који је примао новац од фирме из Украјине у којој је био запослен Бајденов син.

Ђулијани је телевизији Фокс изјавио да је Смартматик испоручилац софтвера за гласачке системе фирме Доминион којим је само у једном округу у Мичигену шест хиљада Трампових гласова пребачено Бајдену.

Пауелова је истакла да је Нефенџер предсједник Смартматика и члан његовог УО.

„Некако је испало да је и члан прелазног тима г. Бајдена – испоставиће се непостојећег, јер се спремамо да оборимо резултате избора у више држава. Разлика с којом је предсједник Трамп побиједио не мјери се стотинама хиљада, већ милионима гласова, које је овај софтвер, направљен управо с том сврхом, пребацио Бајдену.“

„Посједујемо свједочанство дато под заклетвом. Софтвер је тако направљен да се резултат може намјестити. Свједок је у потпуности у то упућен, видјео је да се то дешавало у другим државама, људи који стоје иза Смартматика и Доминиона извозили су га у државе широм свијета да би остварили зараду.“

„Урадили су то намјерно. Све су прорачунали. Радили су тако и раније“, рекла је Пауелова. „Имамо доказе с избора из 2016. из Калифорније.“

Пауел је устврдила и да је Смартматик плаћао државним службеницима да би куповали његов софтвер, рекавши да им се јавило неколико узбуњивача с тврдњама да су „члановима породица државних службеника плаћане велике суме“ пошто би купили софтвер.

Машине фирме Доминион употребљавају се у 28 држава, укључујући кључне за исход предсједничких избора попут Аризоне, Џорџије, Мичигена, Неваде, Пенсилваније и Висконсина.

Пауелова се позвала и на истрагу из 2019. на захтјев сенатора из Демократске странке Ејми Клобучар, Елизабет Ворен и Рона Вајдена, као и других правника из Демократске странке, о вјеродостојности електронских система за изборе које потичу од фирми Dominion Voting SystemsElection Systems & Software и Hart InterCivic. Сенатори су изразили забринутост у погледу безбједности примијењеног софтвера.

„Забринути смо поводом све већег учешћа и утицаја предузећа у приватном власништву на све секторе економије, укључујући индустрију за изборну технологију као неодвојивог дијела демократске процедуре. Наведени проблеми доводе у питање интегритет избора и истичу значај јаких, трајних и изборних система отпорних на спољне нападе“ написали су правници у писму поменутим фирмама.

„Зато се може поставити питање у којој је мјери ЦИА то користила на другим мјестима“, рекла је Пауелова, додавши да је несхватљиво да је шефица ЦИА Ђина Хаспел и даље на том мјесту. „Требало би јој одмах дати отказ.“

Водитељка телевизије Фокс цитирала је изјаву „вишег обавјештајног званичника“ да Смартматиков софтвер има скривену могућност да се уласком у програм „врши надзор и прикаже колико ће гласова бити потребно да би се остварила изборна предност“.

„Доказаћу да су то радили у Мичигену, имам свједоке“, рекао је Ђулијани. „За друге државе испитујемо, али за сваку од њих већ је документовано довољно незаконитих гласова да се у свакој од њих оборе избори.“

Нефенџер је проглашен „истакнутим чланом“ труста мозгова Атлантски савјет пошто је 2017. изашао из владе САД. Волстрит џорнал је 2019. објавио да је украјинска фирма за енергетику Буризма, у којој је под спорним условима био запослен Бајденов син Хантер, Атлантском савјету давала годишњи прилог од 100.000 долара између 2016. и 2018.

Оснивач и генерални директор Смартматика је Венецуеланац Антонио Мугика, док је лорд Марк Малох-Браун из Енглеске – дугогодишњи Соросов сарадник – предсједник Смартматиковог холдинга СГО Корпорејшн лимитид (SGO Corporation Limited) из Лондона.

Смартматикова опрема је коришћена на изборима за Скупштину у Венецуели 2017. године. Мугика је потом на конференцији за штампу у Лондону признао да се софтвер може хаковати да би се намјестили резултати избора.

Лого Смартматика (Извор: businesswire.com)

Малох-Браун је био министар у Влади Енглеске премијера Гордона Брауна од 2007. до 2009. и с неколико страна је повезан са Соросом. Био је члан милијардеровог савјетодавног комитета за Босну 1993-1994. Године 2002. је, радећи као администратор за Фонд за развој УН, предложио да се успостави сарадња са Соросовим Институтом за отворено друштво. Maja 2007. био је потпредсједник Соросовог Фонда Квантум, да би послије четири мјесеца дао отказ и прешао у владу Енглеске.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading