Суд пресудио у корист Николе Павловића: Важан корак у борби против србофобије и аутошовинизма

Центар за подршку женама означио је Археофутуру као једно од седишта или места окупљања фашистичких и екстремистичких група

Основни суд у Новом Саду (Фото: Отворена врата правосуђа)

Председник Центра за културну обнову Археофутура Никола Павловић, тужио је 25.03.2019. „Центар за подршку женама“ због повреде угледа и части, Основном суду у Новом Саду и делимично добио пресуду којом се Центар за подршку женама обавезује да на име накнаде нематеријалне штете за душевне болове због повреде части исплати износ од 50.000,00 динара са законском затезном каматом у року од 8 дана. Такође, „Центар за подршку женама“ се обавезује да исплати све трошкове парничног поступка у износу од 42.300,00 динара за затезном каматом у року од 8 дана.

„Центар за подршку женама“ је организација која је одговорна за пројекат „Мапирање екстремизма и грађански отпор – Србија 2018“ у коме је заједно са још гомилом других, идеолошки проблематичних група, а уз подршку „Фондације за отворено друштво Србија“ наводно започела истраживање о актуелним облицима екстремизма у Србији. У оквиру наведеног пројекта настала је интерактивна мапа са насловима: „Где живи екстремизам“ и „Где спава фашиста“. На мапи се налазе градови у Србији са означеним локацијама, која су наводно седишта или места окупљања фашистичких и екстремистичких група и организација (овде). Овај пројекат су здружено промовисали медији: „Дојче веле“(овде), Б92(Србија је натопљена фашизмом), Маглочистач (овде), Аутономија инфо („Србија је четничка држава), Зрењанин данас (овде).

На једној од мапираних локација налази се и Центар за културну обнову Археофутура, као и пребивалиште и директни линк ка приватном профилу на Фејсбуку Николе Павловића, чиме је он, директно и недвосмислено стављен у контекст фашисте и екстремисте. Осим што је на овај начин, најбруталније, извршена повреда части и угледа, дотичном се, као и његовој породици на најексплицитнији начин, угрозила безбедност и сигурност. Правећи јавне спискове неподобних, етикетирајући људе и организације дискредитујућим епитетима „екстремистички“ и „фашистички“ подгрева се атмосфера линча и узима се правда у своје руке, а држава Србија означава се као стециште фашизма и екстремизма.

Никола Павловић (Фото: Археофутура)

Овом приликом, позивамо све организације и појединце, који су стављени на срамни списак, а који се не идентификују са дискредитујућим епитетима, да потраже правду на суду. Такође, сведоци смо, да је Србија премрежена организацијама и појединцима које са сумњивим финансијским пословањем, спроводећи своје агенде, наносе штету угледу државе Србије и врше субверзивно дејство против српских интереса. Такви појединци и организације најјасније се означавају као – агенти страног утицаја.

Из оправдане сумње, позивамо Управу за спречавање прања новца, да настави свој рад и да осим провере „Фонда за отворено друштво Србија“, истражи пословање организација: „Центар за подршку женама“, „Савез антифашиста Војводине“ као и друге организације, медије и појединце, који су учествовали у стварању атмосфере линча, стварањем спискова неподобних, а Србију представили као стециште фашизма и екстремизма. Такође, стојимо на располагању Управи за спречавање прања новца да провери и финансије нашег удружења.

Мапа “Где живи екстремизам” (Извор)

Наведеном, делимично усвојеном пресудом, правда није у потпуности задовољена, те je Никола Павловић најавио  жалбени поступак Вишем суду у Новом Саду.

Опрема: Стање ствари

(Археофутура, 15. 11. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Uh al mi drago 😃

    12

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading