Република Српска уплатила аванс за вакцину против корона вируса

Уплатили смо аванс Европској комисији од десет одсто за вакцину против короне и чека да се појави на тржишту, рекао премијер РС Радован Вишковић

Бањалука (Фото: М. Кременовић)

БАЊАЛУКА – Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је вечерас да је РС уплатила аванс Европској комисији од десет одсто за вакцину против короне и чека да се појави на тржишту.

„На другој страни са руским произвођачима потписали смо меморандум и то први у региону, и чим буде доступна вакцина ће бити у Српској”, рекао је Вишковић за РТРС.

Он је истакао и да неће бити смањења плата у јавном сектору, јер је спас економског система једне земље у потрошњи, преноси Танјуг.

„Као држава морамо да помогнемо реални сектор и тако спасимо радна места. Од 1. јануара највероватније имаћемо повећање пензија за три до четири одсто, и то је још додатних 20 милиона марака”, нагласио је Вишковић.

Он се дотакао и капиталних инвестиција са Србијом.

„Рок за изградњу хидроелектране на Дрини је шест година, а наша жеља је да буде и пре. Годинама пред нама, дакле 2021. донеће стотине милиона евра улагања. Ту је и аеродром у Требињу, који ће имати писту од 3,5 километра, а то је на нивоу аеродрома „Никола Тесла” у Београду, што значи да ће у Херцеговини слетати и највећи авиони”, рекао је Вишковић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 11. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading