Еди Рама: О каквом рату говори Вучић, Србија га је изгубила

Који рат провоцира Вучић? Србија је изгубила рат. Косово је независна и демократска држава, поручио премијер Албаније

Еди Рама (Фото: Бета/АП)

Албански премијер Еди Рама изјавио је да нема могућности да Београд и Приштина уђу у рат и запитао се о ком то рату говори председник Србије Александар Вучић.

Он је то рекао поводом изјаве председника Србије Александра Вучића о опасностима које носе замрзнути конфликти, преноси приштински Зери.

„О ком рату прича? Који рат провоцира Вучић? Србија је изгубила рат. Косово је независна и демократска држава. Јесте, Косово је чинило многе грешке у дипломатским односима и изгубило терен, али нема шансе за таквим нечим, те изјаве су безвредне“, рекао је Рама за албански Топ ченел.

Упитан зашто је био у лошим односима са Исом Мустафом, Аљбином Куртијем и Рамушем Харадинајем, Рама је рекао да је са Мустафом имао хладне односе, са другом двојицом лоше због, како је рекао, свих погрешних потеза које су имали у дипломатији.

„То сам јавно рекао. Косово је мој први приоритет у спољних односима“, рекао је Рама.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 13.11. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Нека му је рекао.
    Ама ови државници имају проблем да правилно разумеју и просту реченицу. Овај “наш” кукумавчи” о рату да не буде нападнут и поклони територију, а онај њихов то схвата као провокацију:-) https://www.youtube.com/watch?v=R8bVg2v_jWw

  2. Коментарисао сам изјаву г. Вучића. Изјаву сам схватио дословно како је и речена, па сам је у том смислу и коментарисао. Међутим, изгледа да је г. Рама у тој изјави пронашао неко скривено, да не кажем потпуно супротно значење.

    Из изјаве г. Раме се може видјети да га је СТРАХ РАТА. Тиме мој претходни коментар само добија на тежини. Далеко од тога да ја позивам на рат. Поготово не сада. Али ратови нама сами дођу. Дакле, ако се створе околности да Косово опет буде слободно, огроман терет би био потпис о предаји. Рећи ће нам: “Шта хоћете, ви сте Косово добровољно предали”.
    Нпр: Ко још (осим народне пјесме) спомиње Скадар, негдашњу србску престоницу?!

    Наведени коментар понављам:

    Ма колико већина Срба подржавала борбу Јермена за опстанак на вјековним огњиштима у подручју Нагорно Карабаха, ма колико они били по Божјем закону у праву, по важећим формално-правним овоземаљским законима Нагорно Карабах је дио Азербејџана. Небитно што им је то дато у СССР-у.

    Дакле, да је Алијев признао независност Нагорно Карабаха, кад га је војнички изгубио прије тридесетак година, сад не би могао покренути офанзиву за поврат истог у састав своје државе.

    О овоме треба размислити свако ко је спреман да потпише предају, односно издају.

    Поготово што су Срби у праву и по Божијем, али и по овоземаљском закону.

    Потпис је потпис. Сјетите се министра Давинића у Израелу. Његову глупост је држава платила до посљедњег долара.

    А овдје се не ради (само) о новцу. Продаје се колијевка. Продаје се свој дио неба.

    Навлачи се лоша карма (да се послужим модерном терминологијом) на себе и на своје потомке.

    Или како то народни пјесник рече:
    “РЂОМ КАПО ДОК МУ ЈЕ КОЉЕНА…”

    12

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading