Двери: Вучић радо преговарао о размени територија с оптужеником за ратне злочине

Двери додају да су на то указивали раније, и да Тачи не би требало да буде легитиман преговарач ни у случају да му се суђење заврши ослобађајућом пресудом

Александар Вучић, Хашим Тачи (Фото: АФП)

Покрет Двери је данас оценио да доскорашњи председник Косова Хашим Тачи, однедавно оптуженик за ратне злочине, не може бити преговарач „било кад и за било шта“, а да су представници власти у Србији упркос томе пристајали да им буде саговорник у преговорима.

„С једним таквим злочинцем, (председник Србије) Александар Вучић је преговарао о размени територија, о формирању тзв. Заједнице српских општина, али и о области енергетике. Дакле, не само да је преговорима о овим темама кршио Устав Србије, већ је Вучић као себи равног саговорника признао једног од водећих људи терористичке ОВК и тиме понизио и државу чији је председник, а посебно све жртве и њихове породице које су страдале од руке Хашима Тачија“, пише у саопштењу Двери.

Двери додају да су на то указивали раније, и да Тачи не би требало да буде легитиман преговарач ни у случају да му се суђење заврши ослобађајућом пресудом.

Тај покрет сматра да преговоре о Косову треба вратити у Савет безбедности УН, уз поштовање Резолуције 1244 тог тела.

Тачи је, заједно с другима из врха бивше ОВК – Кадријем Весељијем, Реџепом Сељимијем и Јакупом Краснићијем, оптужен за злочине против човечности и ратне злочине.

Oпрема: Стање ствари

(Двери, 7. 11. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading