Скопље: Зоран Заев одлучио да недељу законом прогласи за нерадни дан

Недеља треба да буде дан посвећен одмору, дан за квалитетније време за сваког грађанина којем је то потребно, дан за породицу, дан за себе, навео Заев

Премијер Северне Македоније Зоран Заев (Фото: А. Васиљевић)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев објавио је данас да је његова влада прихватила иницијативу да недеља законом буде проглашена за нерадни дан.

„Задужили смо Министарство за рад и социјалну политику да у року од 15 дана достави законско решење за ово питање“, написао је Заев на Фејсбуку.

То решење је, истакао је, у интересу грађана. „Недеља треба да буде дан посвећен одмору, дан за квалитетније време за сваког грађанина којем је то потребно, дан за породицу, дан за себе“, навео је Заев.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 3. 11. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Било би лепо да нам неко разјасни у чему је проблем са овом недељом. Види се из авиона да је у питању замена теза, сви треба да имају слободан дан и то треба законом прописати.
    Зар је битно који је то дан?
    Ево, мени би одговарао уторак. Лепо завршим све послове у пошти, општини или свим оним институцијама које раде кад је и моје радно време па не могу да стигнем.
    Не морам да молим никог да изађем са посла и сви мирни.
    Ово са недељом ми је сумњиво.
    О чему се ту ради?

    1
    1
  2. Заев воли да се игра улогом Бога. Само је Бог могао да прогласи неки дан (недељу) за нерадни. Али ни он није свим људима забранио да раде било када. Просто да човек не поверује да неком човеку падне на памет да забрани људима да раде. Људи морају бити слободни у праву да раде. Рад се нее сем на земљи забрањивати. И зашто би то теребало чинити. Ако људи имају потребу да раде, није у реду забранити му да ради. Неће ваљда и у Србији некоме лудаку пасти на памет да забрани људима да раде неког дана!

    1
    1
  3. Не – дјеља = не дјелати
    (Не – деља = не делати)

    То је Бог већ одредио. Шта се Заев ту петља?!

    Паметном доста. Наравно да има професија које морају радити 24/7.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading