Александар Шапић: Не постоји човек који би у тренутним околностима признао Косово

Шапић рекао да грађанима треба рећи уколико је признање Косова услов за улазак Србије у Европску унију. „Да знаjу шта нас чека и какве су консеквенце. И позитивне и негативне“

Александар Шапић (Извор: N1)

Председник Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић изјавио је да у Србији не постоји човек који би у тренутним околностима признао независност Косова и додао да када би и постојао, пре тога би Устав Србије морао да се промени након референдума.

„Чињеница је да имамо мало ствари на које можемо да утичемо, али с друге стране, одрећи се тек тако, свесно, без ичега, дела своје територије, па чак и дела који на терену одавно не контролишете – то не познаје светска историја“, рекао је Шапић у интервјуу за „Политику“.

Шапић је рекао да грађанима треба рећи уколико је признање Косова услов за улазак Србије у Европску унију. „Да знаjу шта нас чека и какве су консеквенце. И позитивне и негативне. Свака одлука народа је легитимна, само што сви морају да буду свесни шта та одлука носи“, нагласио је он.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 28. 10. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. “Не постоји човек који би у тренутним околностима признао Косово.” А у којим би околностима, Шапићу, признао? У случају остварења фамозног Вучићевог компромиса, о чијем садржају нико ништа не зна, па изгледа ни сам Вучић.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading