Предраг Кон: Славски колач не мора да се носи у цркву, а и певање није неопходно

Сам обред канонизовања може да се одради у кући, није неопходно да се колач носи у цркву, то је моје мишљење, посаветовао вернике др Кон

Предраг Кон (Фото: Зоран Мрђа/Фонет)

Свако окупљање, па и оно током периода верских слава и празника, представљају повећан ризик за заражавање корона вирусом.

Из тог разлога је и патријарх српски Иринеј у дослуху са министром здравља Златибором Лончаром и начелником Клинике за инфективне и заразне болести доцентом др Гораном Стевановићем позвао вернике на поштовање епидемиолошких мера.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон свестан је и разуме да се слава прославља у свим условима.

Ово је ипак посебна ванредна ситуација, ипак је то пандемија и могућност преношења дефинитивно постоји. Треба о томе водити рачуна, сам обред канонизовања може да се одради у кући, није неопходно да се колач носи у цркву, то је моје мишљење – посаветовао је Кон и нагласио да је важно да нема масовног окупљања и прослава уз превише певања.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Новости онлајн, 27. 10. 2020)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

12 replies

  1. Аферим, патријарше!
    Још само да позове вернике да не служе Богу, него глобалистима, и може да се похвали као Месић: “Господо, ја сам свој задатак обавио….”

    78
    3
  2. Ти ћеш да ми кажеш да ли да носим колач у цркву.А где да га носим? Где да идем ако не у цркву?У шта и коме да се молим ако не Господу?Са чиме мислиш да изађем пред св.Саву, владику Николаја, аву Јустина, Његоша, патријарха Павла? Ти и ниси православац па можеш да верујеш у корону а браћи Србима поручујем да добро размисле пре него што те послушају

    113
    3
  3. Не би ме чудило да Кон постане епископ, има таквих нажалост много.

    49
    1
  4. ……….патријарх српски Иринеј у дослуху са министром здравља ………………
    ++++
    Све си рекао.
    А ја сам се понадао да је и ово вест из категорије С*ање ствари.

    40
  5. Опет….а у синагогу?

    40
    1
  6. *****, не дирај ми у светињу
    и у певање и у колач,и у окупљање!
    Најбоље би било да нас уопште не дираш,да нас заборавиш,нарочито
    када су вакцине у питању,таман да су из торлака!

    45
    2
  7. А да није ово лажна вест срачуната да изазове управо овакве реакције…
    Патријарх у дослуху са министром здравља…
    Како је то формулисано, као завера…
    А шта ако Кон то није рекао? Да ли ће му се неко извинити…?

    11
    14
  8. Вјерници најбоље знају шта ће чинити.Кон има своје мишљење а ми вјерници најбоље знамо како се Слава слави.

    30
    1
  9. Верујем иако намешта делимично оваквог, па мора малим словима после видимо и службе, како је иначе правилније рећи, са папистима ових свих његових, а сем Германа можда, Никанора, Јефрема и Јоаникија који су бар били на руским, а не грчким циа академијама, мада и они су били недовољно одсечни у одбрани од свега овог … ”Патријарх” да је у слуху, али дослуху, није случајно речено, али је фингирани сукоб, иако ни он сам није сав њихов, већина јесте и морамо да се помиримо са овим да је спц-рвена, мада је била и оваква пре деценијама и деценијама, а пре оцог махом погрчена ”теологијама”, ми смо имали вероучитеље и боготражитеље пре свега овог вековима, светосавска црква па убедљиво највише верујем Владици Артемију којем можда ако се и поткраде неки као ако не Симон коме нису успели да докажу ич, само смо видели да су за српску ствар једино и радили и лобирали, има све одличне Владике-хорепископе док је оваква смутња управо и да се не прави парацрква док се храмови не поврате од дословно содомиста и чега све нема како видимо и у њиховим препискама, отмичарима, криминалцима, речју да ја не додајем, испада све најгоре синодалцима може да се придода, а народ је у апостасији и пре свега, сем бугарског народа, код нас неких шест посто, бугарског народа само пет посто је оцрковљено да иоле редовно макар месечно, а све друго је иначе увек до недавних времена било довољно да се одлучи особа од Цркве… Па ми се чинило иако ону ”молбу председнику” макар онако конципирану као прозивку, опет му се поткраде један као мени несимпатични Наум, али изузетак потврђује правило, Хорепископа Максима као и све друге, а и њега као иначе прекаљеног деценијама и деценијама монаха, се народ буквално тиска да чује, уживо је била непрегледна колона аутомобила сада када сам био у Недељу на Богослужењу. Преко интернета, али можемо слободно рећи и улице-литија, иако ми је симпатична она монаха Антонија, је ипак сујета и без одлазака на примање Светих Тајни, једна врста ругања чак православном животу, који је може се слободно рећи и по свим учењима овим, једини спасоносан, ако се чак и жели нека врста сагласја са другима па имамо молитве чак и онима који су у паклу мада ја не волим прављење драме од православља како раде католици, јер управо живећи овако види се колико је много начина спасења, истина је само једна – Владика Артемије. http://www.nspm.rs/hronika/sabor-ponistio-odluku-artemija-da-ne-da-blagoslov-za-posetu-bajdena-decanima.html чак и код ових док су иоле смели да говоре против глобалиста мада су овим и они Њега управо наместили, а не овако лажно и исфорсирано као овај доца боца хајде да не кажем јеврејског очигледно порекла, проблем је ако је циониста свесно, или несвесно као материјалиста https://www.danas.rs/politika/sabor-protiv-vladike-artemija-zbog-bajdena/

  10. Крајем Априла је био рок за одлазак у пензију,али …е то сам хтео да кажем под бр 1,а под бр 2 је то да није обавезно да свако ко се роди као човек да мора и да има мозак.

    16
  11. Мој отац често воли да каже да се увек нађе неко решење.

    Читам ову вест над вестима и коментаре, све чекам да се само некако премести у С*ање ствари … гледам ја њу, гледа она мене … ал’ не бива.

    Онда ми поглед падне на адресу (“линк”) на врху, овол’ко је било читљиво на малом екрану:
    https://stanjestvari.com/2020/10/28/predrag-kon-slavski-kolac

    Кад угледах оно kolac свашта ми је грешном прошло кроз главу.

    Јесте да ми Глоговци нисмо Глогињићи ал’ сам ипак одмах побегао, ни коментар нисам хтео да напишем.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading