Бећир Вуковић: Лојалност „Другој фамилији“

Да се и ми не бисмо забројили, на вријеме постављамо питање: зашто, тада, Дритан Абазовић, није – са садашњим коалиционим партнерима – рушио диктаторски режим Мила Ђукановића

Бећир Вуковић (Фото: ИН4С)

Морам да признам да врло, врло импонује, кад неки млади политичар својим наступима, паметним коментарима који говоре о једном завидном нивоу политичког образовања, кад се срчано бори за демократске принципе, при том – ревидирајући – партијске активности из времена Позитивне, и сарадње са ДПС – ом, данас – негативно оцјењује – што значи да су његови ставови, ипак, ипак, значајно – еволуирали..?

Али, кад се млади политичар, мало, мало – заброји – као што се прексиноћ забројио на TV „Vijestima“ Дритан Абазовић, и критикивао коалиционе партнере зато што за 30 година – нису срушили режим – заборављајући – кад су се они жртвовали рушећи режим, да је Дританова Позитивна била – сламка спаса – том истом, истоветном режиму..!

Што рекли стари људи – младо, па се заброји..?

Али, да се и ми не бисмо забројили, на вријеме и постављамо питање: зашто, тада, Дритан Абазовић, није – раме уз раме – са садашњим коалиционим партнерима – рушио диктаторски режим Мила Ђукановића..?

(Потежа је ово школа, и није ни чудно што се понеко понекад и заброји…)

Пошто се, Дритан, неђе успут заговорио и забројио, ево да му помогнемо да опорави: да се Демократском фронту – раније – прикључила Позитивна, а – касније – УРА – тај диктаторски режим био би срушен прије 4, или 8, или 12 година.

(Све пазим да се ђе не забројим, ђаволи га бројали..)

И поред великог разумијевања (како и почех ову писанију), које, ја, лично, имам према младим људима, успут – питам – баш овог младог политичара, Абазовића, шта он подразумијева под изразом – лојалан држави..?

Све се нешто бојим и осврћем, како он мисли да је – лојалност држави – лојалност Другој фамилији..!

Као, што је – лојалност држави – до 30. августа 2020, била – лојалност Првој фамилији..!

(Има, још понеко, ко се није забројио, и памти, како су „Vijesti“ биле – спонзор – Позитивној, исто, као и данас -УРИ…)

Млади Абазовић, сигурно не памти (и откуда би и памтио), да су се на лојалност држави позивали и велики диктатори од Броза до Чаушескуа, и, некако, њему (!), не припада, да у новом времену – рехабилитује – ту стару – стаљинистичку, а богме, и нацистичку – флоскулу – о лојалности, која је милионе „нелојалних“ прогутала од Сибира до Голог отока, да даље не набрајам, да се не забројим..!

Било би природно, да су они који су – нелојални – с оне стране – браве и решетака – под условом, да су судије и тужиоци – лојални..!

Ја, нисам мислио да је Дритан мислио, како су Срби по дефиницији – нелојални – а да су сви други народи и народности, и народноносне мањине – лојалне..?!

Да, прекратим: Абазовић, хоће да каже, само то треба разумјети – ко није лојалан Другој фамилији – није лојалан држави..!

Немој, тако, Дритане…

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 19. 10. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading