Војислав М. Станојчић: Кад ће Путин у Београд или Јаке сметње на везама

Последња вест је да ће Путин, ако је и отказао своју „незаказану“ посету и неће доћи, у Београд 28. октобра ове године послати Сергеја Лаврова

Владимир Путин и Александар Вучић (Фото: АП/Бета)

Двадесет шестог јуна ове године, после разговора са руским председником, А. Вучић је изјавио а наши медији забележили да ће Путин посетити Србију у октобру.

„Председник Путин је потврдио да у октобру долази у Србију. Биће то величанствен догађај. Захвалан сам на томе господину председнику. Веома ме радује даље унапређивање односа наше две земље“.

Проамеричким и пронемачким оријентисаним грађанима наше земље вероватно нису пријале ове речи, док су они који очекују спас од Русије у свим невољама које нас снађу, свакако били веома задовољни што ће Владимиру Владимировичу у Београду још једном бити приређен величанствен дочек и у складу са познатим српским гостопримством.

Након ове прве вести о доласку руског председника настало је затишје. Није се помињао ни датум посете, али се некако подразумевало да би то могао да буде 20 октобар, на 76. годишњицу ослобођења Београда од немачке окупације.

Александар Вучић и Владимир Путин (Фото:  Sputnik/Михаил Климентьев)

Стигао је октобар, његови дани пролазили су један за другим, а ништа се није дешавало, никаквих наговештаја посете руског председника није било.

Све док у листу „Данас“ није објављена вест коју је редакција добила незванично из неких дипломатских извора да Владимир Путин неће посетити Београд у октобру, како је најављивано, јер је незадовољан због Вашингтонског споразума који је Вучић потписао.

Вест је веома разљутила руског амбасадора у Београду, Александра Боцана-Харченка, који је изјавио како је то потпуна измишљотина и да нема никакве везе са стварношћу. Написао је и како су председници Русије и Србије у сталном контакту и да увек међусобно подешавају своје потезе, да би завршио како ће „чим дође време, све бити обелодањено“.

Зашто је неопходно чекати то време – није објаснио, али ваљда ћемо и то дознати једнога дана.

Занимљиво је и подстиче на размишљање због чега амбасадор уопште не помиње октобар месец, али ни неки други.

И тек што је јавност почела да верује како посета председника Путина Београду, заправо, није отказана као што су злонамерни новинари јавили и прижељкивали, чуло се да она, заправо, није ни била заказана, па да, према томе, није ни могла да се откаже.

Владимир Путин (Фото: Бета/АП)

Јелица Курјак, некадашња амбасадорка Србије у Русији изјавила је агенцији Бета како наша јавност није имала других информација о посети Владимира Путина Београду изузев оних које је добила из Вучићевог кабинета, а да из њега касније није стигла никаква вест – па ни да ли је посета одложена и за које време.

Последња вест је да ће Путин, ако је и отказао своју „незаказану“ посету и неће доћи, у Београд 28. октобра ове године послати Сергеја Лаврова.

Што ће, вероватно, највише обрадовати Ивицу Дачића, који ће (ако тада још буде министар спољних послова) поново имати прилику да уз „Каљинку“ драгоме госту прикаже свој раскошни певачки таленат.Categories: Судбина као политика

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Воли ме, не воли ме….Трла баба лан да јој прође дан…

    3
    6
  2. Амбасадора РФ у Србији демантује Машин „твит“ (који је апсолутно на месту и никаква извињења нису потребна), а сумњам да је то урадила на своју руку, или.. како се Аца „Србин“ увалио у..

Оставите коментар