Гугл, Фејсбук и Твитер помогли ФБИ у истрази против „руских“ сајбер напада

Желимо да се захвалимо “Гуглу”, “Сиску”, “Фејсбуку” и “Твитеру” за помоћ у овој истрази. Све чешће радимо са нашим приватним сектором привреде, изјавио заменик директора ФБИ

Америчке корпорације „Гугл“, „Фејсбук“ и „Твитер“ помогле су америчким обавештајним агенцијама у истрази сајбер напада помоћу вируса НотПетја, за које су оптужени држављани Русије, изјавио је заменик директора ФБИ Дејвид Боудич. Током брифинга Боудич је саопштио:

„Такође желимо да се захвалимо технолошким гигантима – ‘Гуглу’, ‘Сиску’, ‘Фејсбуку’ и ‘Твитеру’ – за помоћ у овој истрази. Све чешће радимо са нашим приватним сектором привреде.“

Америчко Министарство правде оптужило је раније данас шесторицу држављана Русије за умешаност у серију хакерских напада и ширење малвера чији је циљ напад на инфраструктуру других земаља и изборе у интересу Русије. Сједињене Америчке Државе сматрају да су оптужени припадници ГРУ. Министарство правде проценило је губитке од вируса три америчке компаније на више од милијарду долара.

Русија је више пута негирала оптужбе за покушаје утицања на демократске процесе у различитим земљама, а портпарол руског председника назвао их је „апсолутно неоснованим“. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјављивао је да не постоје докази који то поткрепљују.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 19. 10. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Nije novina da gubitnik na izborima (ili gubitnik uopšte) svuda traži krivca, samo svoj udeo u krivici ne priznaje.
    Sve ove istrage pokrenulo je društvo koje je, okupljeno oko Bajdena, izgubilo izbore.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading