Ана Брнабић: Била бих будала да се не консултујем са Вучићем

Велики број одлука доносим потпуно сама, с тим што се ни данас не стидим да признам да се консултујем са Александром Вучићем, каже мандатарка

Ана Брнабић и Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Борба против корупције и мафије била је и један од задатака претходне владе. По свему судећи, биће и нове, чији састав мандатарка Ана Брнабић први пут бира сама, или како сама каже, у консултацији с председником Србије и Српске напредне странке. Брнабић још не открива ко ће бити коалициони партнери напредњака, али је већ уважила Вучићеве предлоге да Владу чини скоро 50 одсто жена и да се формирају два нова министарства.

Ко ће седети у Немањиној 11 знаћемо после нове седнице председништва напредњака. Мандатарка открива само поједине детаље.

„Мислим да ће Влада бити јако добра, да ће бити људи са изванредном енергијом и фантастична“, каже Брнабић.

Брнабић не крије како одлучује о свему, па и о саставу новог кабинета.

„Велики број одлука доносим потпуно сама, с тим што се ни данас не стидим да признам да се консултујем са Александром Вучићем, то је у интересу државе и грађана и била бих, поштено говорећи, и будала и претерано претенциозна да се не консултујем са њим“, рекла је Брнабић.

Мандатарка је и сада послушала председника. Биће два нова министарства и 50 одсто жена у Влади, али најављује и отварање нечега што би требало већ увелико да траје.

„Ми ћемо отворити никад озбиљнију борбу против организованог криминала и корупције, акценат на организованом криминалу“, каже она.

Ана Брнабић (Фото: Зоран Жестић/Танјуг)

Брнабић није желела да појасни да ли то значи промену министра полиције Небојше Стефановића, а поједини аналитичари оцењују да то више није ни важно.

Све је могло да се заврши и много раније, али како објашњава Ана Брнабић, о свему треба добро промислити.

„Про форме могла је да се направи Влада за три минута с обзиром на подршку коју имате, али то је озбиљна одговорност на леђима на нашим леђима, на леђима Александра Вучића“, каже она.

После четири месеца дисциплиновања, Ана Брнабић каже да се осећа никад јачом.

„Осећам се не само довољно јаком већ и јачом него 2017. када сам добила поверење и скупштине и своје странке да тада оформим Владу“, каже Брнабић.

Те године Ана Брнабић није бирала министре, већ је радила са оним члановима владе које је изабрао њен претходник Александар Вучић.

Жаклина Таталовић

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(N1, 19. 10. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Naravno. Odseko bi joj mu*a.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading