Цетиње: Јован Маркуш привођен у полицију због објаве на Фејсбуку

Никоме нисам упутио претње опасне по живот већ жигосао једно непримерено нецивилизацијско  понашање према светим симболима, рекао Маркуш

Јован Маркуш (Фото: Светигора)

Јован Маркуш, публициста, некадашњи председник општине Цетиње, јутрос је позван у цетињску полицију по захтеву никшићке полиције на саслушање, а на основу објаве коју је пустио на свом Фејсбук профилу.

„Ради се о томе да сам у време предизборне кампање крајем августа објавио прилоге о томе како две ДПС активисткиње из Никшића врше скрнављење наших светих симбола у Грбљу. Надлежне власти  уместо што малтретирају полицију и мене око давања изјаве, поднесу пријаве против ДПС активиста, они очигледно замењују ствари по принципу да није крив онај који скрнави и вређа наша религиозна осећања већ они који то жигошу. Данас сам по повратку из полиције објавио на својој Фејсбук страници копију своје изјаве и прилоге због којих је тражено да се да изјава и веровали или не после сат времена Фејсбук је скинуо ту објаву а мени изрекао казну од 7 дана забране објављивања и коментарисања! Поставља се питање да ли одлазећа власт недозвољено руководи и објављивањем на приватним Фејсбук профилима“, поставља питање Маркуш.

Фото: Фејсбук

Он је у полицијској станици на Цетињу сазнао разлоге  позивања.

„Ја сам лично објавио видео снимак, фотографије и написао коментаре које су ми показане у станици полиције. Од пријатеља из Грбља сам добио снимак и фотографије након чега сам то објавио на Фејсбуку. То сам учинио јер су оне скрнавиле и вређале моја верска осећања, а као политичар, новинар и писац дужан сам да жигошем овакве непримерене поступке. Никоме нисам упутио претње опасне по живот  већ жигосао једно непримерено нецивилизацијско  понашање према светим симболима. Уместо да се стиде својих поступака  оне за своја недела  оптужују друге, другим речима  дозвољено је „красти“, а није „дозвољено“ пријавити „крађу“, додаје огорчени Маркуш.

На свом Фејсбук профилу Јован Маркуш је 29. августа ове године написао „Бабе на задатку!!!“

„Ове бабе су ухваћене  нерегистрованим аутом на лицу места како оцртани крст црвеном бојом фарбају… Нико не зна ко су, побегле су, а ауто је на огласну продају ауто плаца „Јагуар“ из Никшића. Јуче је било скрнављење  билборда на коме је наш св. патријарх Павле у Грбљу, а данас ово…“.

Наредног дана уследила је нова објава: Баба „молерка“која фарба свете симболе!!!

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 13. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар