Шеф дипломатије Грчке Никос Дендиас: Посвећени смо помоћи Косову

Премијер тзв. Косова Хоти и министар спољних послова Грчке Дендиас обавезали су се да ће продубити економску сарадњу Косова и Грчке

Никос Дендиас (Фото: Екатимирини)

Министар иностраних послова Грчке, Никос Дендиас изјавио је данас у Приштини да је његова земља и даље посвећена пружању помоћи Косову на његовом евроатлантском путу, као и у даљем продубљивању економске сарадње.

Како је саопштено из кабинета премијера Косова, Авдулах Хоти и шеф грчке дипломатије су данас разговарали о актуелним кретањима на Косову, продубљивању сарадње, углавном на економском пољу, као и о дијалогу „Косово-Србија који би требало да се заврши узајамним признавањем“.

„Улога подршке Грчке за Косово је веома важна, јер је она чланица ЕУ и НАТО, организација чији део Косово тежи да буде“, казао је Хоти.

Премијер Хоти и министар Дендиас су се обавезали да ће продубити економску сарадњу Косова и Грчке, са посебним нагласком на област енергије.

Министар Дендиас се током посете Косову сусрео и са председницом парламента Вјосом Османи и министарком спољних послова и дијаспоре Мељизом Харадинај Стубла.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 9. 10. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading