Руска Газета: Мерцедес Бенц због америчких санкција окончао сарадњу с Дерипаскиним ГАЗ-ом

Више извора руског листа у аутомобилском бизнису и Влади повезало је прекид производње Мерцедес Бенца у ГАЗ-у с утицајем америчких санкција

Извор: Газета.ру

(Газета.ру, 1. 10. 2020)

Немачки концерн Дајмлер и његова компанија Мерцедес Бенц прекидају сарадњу с Групом ГАЗ у власништву Олега Дерипаске. Како је Газети речено у прес служби, одлука о „окончању производње возила спринтер класик донета је због промене у линији лаких комерцијалних возила у Русији. Комби Sprinter Classic у овом тренутку више не испуњава очекивања купаца“, саопштили су из Мерцедес Бенца.

Монтажа комерцијалних возила Мерцедес Бенца Classic у ГАЗ-у већ једном је била суспендована у другој половини 2018. године. Као разлог за заустављање производње руководство Дајмлера навело је проблеме с наводно неиспорученим компонентама.

Министарство индустрије и трговине Русије: Запад најавио прекид испоруке система за руске авионе

У априлу ове године Министарство финансија САД увело је личне санкције против Олега Дерипаске и његове имовине, укључујући ГАЗ, где се производио немачки спринтер.

Више извора Газете у аутомобилском бизнису и Влади повезало је прекид производње Мерцедес Бенца у ГАЗ-у с утицајем америчких санкција. У ГАЗ-у тема санкција није коментарисана, али потврђују да је сарадња завршена.

С руског посрбило и скратило: Стање ствари



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading