Суспендован Твитер налог Владе Мађарске

Изгледа да је дошао овај нови врли свет у којем технолошки гиганти ућуткују оне који имају другачије мишљење, саопштила је мађарска Влада

Званичан Твитер налог мађарске владе суспендован је „без упозорења и објашњења“, изјавио је портпарол владе Жолтан Ковач.

„Изгледа да је дошао овај нови врли свет у којем технолошки гиганти ућуткују оне који имају другачије мишљење. Предузели смо неопходне кораке и очекујемо званично објашњење од Твитера“, рекао је портпарол мађарске владе.

Ковач је оценио да је „то веома интересантно с обзиром на чињеницу да ће Европска комисија данас објавити први извештај о владавини права“.

Европска комисија данас представља први извештај о поштовању владавине права у 27 земаља ЕУ у јеку тензија Брисела са Будимпештом.

Овај први извештај покрива четири области: ефикасност и независност судства, борбу против корупције, плурализам медија и слободу штампе, уравнотеженост власти и улогу цивилног друштва.

Према резимеу у који је имао увид Франс прес, Комисија износи „велику забринутост“ о последицама реформе правосуђа по независност судија у Мађарској.

Мађарска влада је јуче затражила оставку потпредседнице Европске комисије Вере Јурове због „увредљивих јавних изјава“ о демократији у Мађарској и саопштила да ће прекинути „све политичке контакте“ са њом.

Јурова је у интервјуу за Шпигл изјавила да Орбан воли да каже да гради либералну демократију, али да би она рекла да „гради болесну демократију“.

Твитер је ове године блокирао више твитова америчког председника Доналда Трампа због изношења дезинформација.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 30. 9. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading