Милан Кнежевић: За нову Владу услов повлачење Закона о слободи вероисповести

Ми ћемо тражити од Здравка Кривокапића и парламентарне већине да се већ сад, пре формирања владе, повуче Закон о слободи вероисповести, рекао лидер Демократског фронта

Милан Кнежевић и Андрија Мандић (Фото: Лука Зековић/Вијести)

Лидер Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић рекао је данас да је за нову владу у Црној Гори „услов свих услова“ повлачење Закона о слободи вероисповести. Истиче и да да још увек нема персоналних решења за нову владу Црне Горе пошто Дритан Абазовић и његова коалиција траже да Срби из ДФ не могу покривати важне позиције.

Он је најавио да ће од парламентарне већине тражити да пре формирања владе повуче тај закон: „Ми ћемо тражити од Здравка Кривокапића и парламентарне већине да већ сад, пре формирања владе се повуче Закон о слободи вероисповести и да се потпише уговор са Српском православном црквом. ДФ ће тражити као предуслов за било какве договоре око формирања владе и горућих реформских закона да тренутна парламентарна већина повуче антиправославни и антисрпски Закон“, рекао је он у емисији Фокус на Б92.

Кнежевић је истакао да још увек нема персоналних решења за нову владу Црне Горе. „Нисмо ни стигли до персоналних решења пошто Дритан Абазовић и његова коалиција Црно на бијело траже да Срби из ДФ не могу покривати позиције у МУП, Министарству правде, Министарству одбране, Министарству спољних послова, у Управи полиције и у АНБ. Ми не прихватамо уцењивања, да се на било који начин траже подобни и неподобни Срби“, додао је он.

Он је навео да када „Срби треба да уђу у владу и да заузму одговорне позиције пожељан је наратив да се укључи Александар Вучић, укључи се Србија и доводи се до шизофрене ситуације“.

Додао је и да је премијер Албаније Еди Рама јуче боравио у неформалној посети Црној Гори, те да „нико није питао одакле њему право да се меша у унутрашње ствари Црне Горе“.

Вијести: Еди Рама ненајављено у Тузима, састао се са Ником Ђелошајем

Опрема: Стање ствари

(Н1, 29. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Ми изгледа нисмо још свјесни да све што је српском народу и његовим представницима у било којој српској држави забрањено, да је другима то исто све дозвољено и то са одобравањем, јер је у духу флоскуле „европских вредности“. Ти двоструки аршини су темељ европских вредности, јер се у Бриселу боје изаћи из мочваре и добро знају да је српски народ неизбрушени дијамант, који се строго забрањује од ЕУ да се избруси у најдрагоцијенији украс и вриједност Европе. Подржавам борбу српског народа у Црној Гори да одбране основно људско право на своју вјеру и идентитет.

Оставите коментар