Даница Грујичић: Људи се још увек више плаше рака него ковида

Оптерећеност лекара у Институту за онкологију и радиологију иста као у периоду пре епидемије вируса корона, изјавила директорка Института Даница Грујичић

Даница Грујичић (Фото: vostok.rs)

Директорка Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић изјавила је да је оптерећеност лекара у њеној установи иста као у периоду пре епидемије вируса корона, наводећи да њено искуство говори да се људи још увек више плаше рака него ковида.

Даница Грујичић је, гостујући на РТС-у, рекла да су само у почетку епидемије обустављени прегледи пацијената који су долазили у првом таласу.

Како је навела, и ти људи су почели да долазе већ од маја, напомињући да су у питању углавном пацијенти којима је свеједно да ли ће бити прегледани овог тренутка или за два-три месеца.

Даница Грујичић је истакла да се са дијагностикованим пацијентима радило без застоја све време.

Указала је да су колеге са Института уложиле огроман напор и да се на хирургију уопште не чека, а да се за радиотерапију не чека више од три недеље.

Она је навела да свих осам апарата раде у три смене и да се они гасе тек после поноћи, као и да у државним установама има довољно скенера.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 30. 9. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. A neko bi hteo da se bojimo virusa vise nwgo raka…drugacije je pricala na pocetku epidemije…za koliko li se prodala?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading