Реџеп Тајип Ердоган: Дошло време да се оконча јерменска окупација територије Азербејџана

Дошло је време да се оконча јерменска окупација, време је да се сведу рачуни, поручио турски председник

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Бета/АП)

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је дошло време да се „оконча јерменска окупација азербејџанских земаља“. Током обраћања у Истанбулу Ердоган је рекао:

„Дошло је време да се оконча јерменска окупација, време је да се сведу рачуни, иначе ће Јерменија и даље поступати самовољно. Она мора да напусти окупиране земље. Сви знају да су то азербејџанске земље“

Он је такође оптужио Минску групу ОЕБС-а да је неспособна да реши проблем Нагорно-Карабаха.

„Нису успели да реше тај проблем за 30 година. И учинили су све како се то не би решило. Сада нас поучавају, а понекад и прете. Питају нас има ли у Нагорно-Карабаху турских војника? Да ли Турска испоручује оружје? Они који то питају су послали хиљаде камиона са оружјем на север Сирије“, рекао је Ердоган, имајући у виду америчку подршку Снагама самооодбране сиријских Курда, које Турска сматра терористичком организацијом.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 28. 9. 2020)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Погледати границе Узбекистана, Киргистана, Таџикистана и Туркменистана. И онда погледати којом логиком су укључили јужни Сибир у Казахстан.
    Време је да престанемо да се правимо глупи по питању малициозности комуниста. Постоји универзални кишобран – не упуштати се у изградње вештачких, политичких нација – Совјети склепали 5 нација са сулудим границама. Да не улазимо у детаље Бољшевичке подршке Младотурцима, етничког клијентелизма Јермена и Азера у СССР-у – односно велеиздајничке улоге и у Брест-Литовску и на Кавказу где су сву проливену крв и страдања милиона војника попишали. Комунистичка саботажа руске војске и ратних напора 1917.,касније подршка Младотурцима у рату против Грка, Асираца и Јермена су непосредни узроци садашњег изгледа и стања Јерменије, а и Турске. Бољшевици су итекако имали етничку димензију, нису случајно мањине, и то врло специфичне, фигурирале тако високо, нити су случајно нпр Летонци са платама убијали по Питеру, Москви и Јарославу, а азијски народи се ставили у службу бољшевика.

  2. @Богдан 74: У праву сте са овим што сте написали! Али – не заборавите: поред свих тих Казахстана, Узбекистана, Кигистана… постоји и ПУТИНСТАН (може и Путинленд, може и постсовјетија… али – у овом случају ПУТИНСТАН као име више одговара). А тај ПУТИНСТАН се већ деценијама и на даље поносно кити наслеђем (и духовним, и де јуре и де факто) оног бољшевичког СССР-а и свих њихових гадости…Зато се- и у овом случају Јерменија:Азербејџан у који је ПУТИНСТАН упетљан до гуше, беспомоћно копрца и све дубље тоне у кал свог бољшевичког наслеђа…

    4
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading