Налог РИА Новости нестао из претраге на Твитеру

Овакав потез сматрамо цензуром медија. Твитер не реагује на наше захтеве и не објашњава ситуацију, наводи се у саопштењу прес службе МИА „Русија севодња“

Фото: Григорий Сысоев/РИА Новости

Америчке друштвене мреже настављају са спровођењем цензуре. Твитер је предузео нови корак у контроли руских информативних агенција, па су тако избрисали налог РИА Новости из резултата претраге.

Ако корисници не прате налог РИА Новости од раније, сада га не могу наћи на падајућем менију приликом претраживања и то ни у Русији, ни у другим земљама.

„Овакав потез сматрамо цензуром медија, што је забрањено Уставом Русије. Твитер не реагује на наше захтеве и не објашњава ситуацију“, наводи се у саопштењу прес службе МИА „Русија севодња“.

У августу је руководство Твитера саопштило, да ће започети маркирање страница медија, који се налазе под контролом влада тих држава. Наравно, правило се не односи на све медије.

„У случају „Гласа Америке“ или „Радио слободе“ нећете наћи сличну ознаку. Али на личном налогу главне уреднице телевизије РТ и агенције „Русија севодња“ Маргарите Симоњан ћете видети ознаку „државни медиј“. То је та равноправност и правичност. И, наравно, права „слобода говора“, шта бисмо без ње. Молимо да овај пост сматрате жалбом Руској федералној служби за надзор комуникација (Роскомнадзор)“, навели су у прес служби МИА „Русија севодња“.

Подсетимо да у августу Твитер није приказивао на падајућој листи избора РТ и Спутњик.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 28. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар