Миша Ђурковић: Нормализација педофилије

За овакве болесне продукте који треба да нас навикну на то да су педофилски пориви нормални, данас једино строга казна затвора може да буде адекватан одговор

Миша Ђурковић (Фото: Медија центар Београд)

Још пре тридесет година у својој последњој књизи велики пољски мислилац Лешек Колаковски уочио је да су готово сви некадашњи табуи ове цивилизације подривени и укинути, и да су преживели само инцест и педофилија. У свим случајевима примењиван је систем такозваног Овертоновог прозора. Идеја, феномен, појава која се некада сматрала незамисливом и табуисаном најпре се преводи у статус радикалног, дакле нечега што се ипак може замислити, али се третира као ипак превише радикална пракса. Следећа фаза је да се иста појава преведе у нешто што је прихватљиво, иако већина према томе осећа одијум. Прихватљиво затим постаје разумно, улази у мејнстрим, да би затим прешло у фазу популарног на основу чега се креира јавна политика која ову праксу штити и промовише. Узмите идеју хомосексуализма па ћете видети како је током последњих седамдесет година она еволуирала до овог последњег нивоа јавне политике.

У свему томе популарна култура је одиграла најважнију и доминантну улогу. Приказивање хомосексуализма у књигама, филмовима, серијама, музичким спотовима прешло је пут од инцидента до недавне тоталитарне одлуке Америчке филмске академије  да филмови који не афирмишу ове квир политике и „мањинске групе“ уопште неће моћи да учествују у трци за награде. Ову врсту лудила ниједан формално једнопартијски или тоталитарни систем није успео да наметне. Популарна култура се потпуно инструментализује и ставља у службу прецизно дефинисане троцкистичке политике.

Тзв. Парада поноса у Београду (Фото: Политика/А. Васиљевић)

Исти процеси су увелико покренути кад је у питању инцест. Најутицајнији медиј савремене поп културе, телевизијске серије, већ годинама нас увелико навикавају на појаве инцеста преводећи ову праксу из регистра незамисливог у домен радикалног. Најгледанија серија „Игра престола” започиње тако што у првој епизоди гледамо секс брата и сестре, да бисмо сазнали како су изродили троје деце. У литератури овај процес траје већ деценијама, од Сто година самоће до романа Бог малих ствари итд.

Нормализација педофилије такође напредује на разним фронтовима. Сетићемо се да је једна од најцењенијих и најпоштованијих књига прошлог столећа прича о старијем господину који оргија по хотелима са дванаестогодишњом девојчицом. Набоковљеву причу у два наврата екранизовали су водећи играчи Холивуда, Стенли Кјубрик и Едријан Лин. У неразјашњеној афери „Пицагејт” указано је на читав ланац педофилије у који је чудно настрадали Епштајн уводио водеће личности савремене америчке и британске елите, а занимљиво је помињање и београдске сликарке Биљане Ђурђевић и њених радова са голом и мученом децом.

Џефри Епстајн и Бил Клинтон (Фото: Backroombuzz.com)

У Америци од 1978. године делује организација под именом НАМБЛА, Северноамеричка асоцијација за љубав мушкараца и дечака, која се управо залаже за укидање кажњавања хомосексуалне педофилије. Они сматрају да треба укинути старосну границу и допустити да нпр. деветогодишњи дечак слободно уђе у сексуалну везу са педесетогодишњим чиком. У Холандији пре десетак година је основана политичка партија чији је главни циљ управо такво обарање старосне границе и дозвола да одрасли и деца могу „слободно“ да ступају у сексуалне односе.

Ако све ово знамо као позадину, не сме нас изненадити што је цела ова групација кренула још агресивније да преводи педофилију из стања незамисливог (и неприказивог) у стање радикалног и тек провокативног. И на овом порталу читаоци су могли да виде део гужве коју је изазвао језиви пројекат Нетфликса снимљен у Француској под називом „Слаткиши“. Прича о једанаестогодишњој муслиманки која ратује против своје традиције, културе и наслеђа тако што са другарицама исте доби изводи „модеран плес“, представља најексплицитније приказивање педофилије и подстицај за нормализацију педофилије који смо до сада видели на екрану. Узгред смо још једном видели да је ова врста популарног играња која укључује тверковање и сличне коиталне покрете заправо у наводни плес преведена имитација сексуалности и хомосексуалности. Оно што су углавном црне проститутке по гетима развијале као своју „поткултуру“ постао је данас модел за углед деце у свим крајевима света. Код нас то промовише IDJTV канал Јунајтед групе који озбиљно угрожава ријалити сатанизам Пинка и Хепија.

Гледаоци филма могу да виде језиве сцене у којима девојчице муче своја тела док подражавају покрете секса и уче се да користе и манипулишу својом сексуалношћу на радост педофила. Узгред, и Мишел Обама има акције у Нетфликсу па се круг лепо затвара.

За овакве болесне продукте који заправо треба да нас навикну на то да су педофилски пориви нормални и дозвољени, данас једино строга казна затвора може да буде адекватан одговор (ранија друштва су табуе одржавала још ефикаснијим методама). Без адекватне реакције завршићемо као гомила монструма која не поштује никакве границе и сматра да је све могуће и дозвољено.

Опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 27. 9. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

2 replies

  1. Vidi ima i iznenadjenih pa se pitaju o cemu je ovo covjek pisao Interesantno I pominju neke odluke konzervativne Amerike koja vodi unutrasnji rat sa satanistickim pokretima koji se pokrivaju demokratijom. Dodao bi uz unu vezu zadavljenog Estajna i neke beogradske slikarke i onu kraljicu performansa satanistkinju komunistkinju Marinu Abramovic – pogledati u Padu Kabale detaljnije.
    Ne bi se vracao na nevjerne Tome nego isao dalje.
    Dalje je legalizacija sodomije.Da da , tok je daleko odmakao u nekim evropskim zemljama.Prednjaci Danska gdje vec postoje javne kuce za sodomiste.Posle ovoga idu zahtjevi za zajednickim zivotom,sklapanje bracnih zajednica,izjednacavanje sa pravima ostalih parova pa do ostvarivanja prava na praktikovanje vjere i uvodjenje ovakvih zajednica u Crkvu,ravnopravno sa ostalim vjernicima .Sve ce se propratiti podrskom iz NVO sektora,zastitnicima ljudskih i prava zivotinja,istoricarima koji ce naci za sve ovo uporista iz proslosti.Angazovace se i sektor nauke kako bi omogucio da savremenim metodama docu i do potomstva a onda potomstvo kao ravnopravno integrisati u sve svere socijalog zivota.Cak im kao manjinskim grupama dati i prava vise kao npr. pristup skolstvu,zdravstvu,politici,sportu,vjeri.Cak do privilegija.
    U slucaju da se neke organizacije budu odupirale ovom demokratskom iskoraku,kao npr Crkva,odmah preko vladajucih politickih struktura i njihovih organa napraviti paralelne organizacije,Crkve za sodomiste.Dobar je skorasnji primjer doskoranje vladajuceg DPS i njegovog majskog kongresa.Sve ovo bez obzira na sekularnost drzave.Demokratija nema granice kad su prava ljudi i zivotinja i njihovog medjusobnog potomstva u pitanju.
    Ocekivao sam uskoro i prve Prajdove po evropi od starane ove trenutno ugrozene i obespravljene populacije ali uskoro ce se sve to popraviti.Nadam se iz podrsku evopskih struktura da mi budemo medju prvima koji ce takvo nesto organizovati.
    I licno sam zaintersovan.Vec duze sam u platonskoj i zasad neostvarenoj vezi sa mladjom predstavnicom roda goveda -ni u kom slucaju ne zelim da se upotrebljavaju nazivi kao junica ili mlada krava i molim da se pazi na rodnu ravnopravnost.
    Pa da ,ako Bog nase nove crkve da,prosetam ulicama Niksica sa izabranicom srca moga a da me ne provociraju ili ne daj Boze gadjaju kamenjem vojvode i varvari.
    Posebno imam zelju da pokusam sa izabranicom dodjem do potomstva.Pokusavacemo mi vise puta pa ako ne bude islo strpljivo cu cekati da se iz Pekinga vrati Darko Pajovic i pomogne da nam se snovi ostvare.
    Darko cekamo te.
    Dje si Rajko,procita li
    Cu, gadi ti se ..
    Ajde ostavi se Amerike velika je to mocvara..

    Ovo sam postavio kao komentar na in4s istog clanka posle jednog cudjenja na tekst gosp M Djurkovica

    3
    1
  2. Haha jojoM 🙂
    Mozda je Darka ostavila koza dok je bio u Kini, pa mozda dovede kakvu egzoticnu prijateljicu 🙂

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading