Одложен дијалог Београда и Приштине у Бриселу

Због повећаног опреза у вези са Ковидом-19, састанак дијалога заказан за понедељак биће одложен, објавио Мирослав Лајчак на Твитеру

Мирослав Лајчак (Фото: Танјуг)

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да је састанак експертске рунде дијалога Београда и Приштине, планиран за понедељак, 28. септембар у Бриселу, одложен.

„Због повећаног опреза у вези са ковидом-19, састанак дијалога заказан за понедељак биће одложен“, објавио је Лајчак на Твитеру.

У Канцеларији специјалног представника наводе да је до одлагања дошло због карантина неког од учесника са стране ЕУ посредника у дијалогу, навео је Танјуг.

У Бриселу је у понедељак, према ранијим најавама Лајчака, требало да се разговара о финансијским потраживањима и имовини, али не и о Заједници српских општина (ЗСО).

„Заједница српских општина неће бити на агенди, јер једна страна није спремна да о томе разговара. То питање мора бити решено као део свеобухватног споразума као што је и договорено на састанку лидера“, написао је у четвртак Лајчак на Твитеру.

Приштина одбија да разговара о ЗСО, сматрајући то „затвореном темом“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 25. 9. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading