Душко Кнежевић: Нема кохабитације са Ђукановићем, један од нас двојице мора у затвор

Кнежевић из Лондона поручио да ће његови правници припремити терен за његов повратак у земљу чим се буде формирала “демократска власт”

Душко Кнежевић (Фото: N1)

Душко Кнежевић, црногорски бизнисмен који се налази у Лондону због пријаве за прање новца које је против њега поднела власт у Црној Гори, најавио је да ће његови правници припремити терен за његов повратак у земљу чим се буде формирала “демократска власт”.

“Народ је схватио да је време да корумпираном режиму дође крај. Изашао је у великом броју на изборе. Литије су показале да је снага у народу веома велика и због напада на цркву су покренуле многе и преокренуле неке који су досад гласали ДПС, а добро организована опозиција овај пут је успела да буде на висини задатка”, рекао је Кнежевић за портал Демостат.

Он је оценио да је немогуће формирање кохабитационе Владе са Ђукановићем и додао да, када се он врати у Црну Гору, један од њих двојице мора да заврши у затвору.

Кнежевић је рекао да ће новој црногорској власти бити веома тешко јер је ДПС Мила Ђукановића опљачкао буџет и све ресурсе, а да велика задужења стижу наплату.

Говорећи о односима са Србијом, Кнежевић је рекао да се залаже за најбоље могуће економске односе, укидање границе, омогућавање слободног протока људи, робе и капитала. “Мини Шенген је по мени врло занимљив пројекат за све чланице Западног Балкана”, рекао је он.

Опрема: Стање ствари

(N1, 23. 9. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Družili se decenijama,sad nešto mitinguje. Prezir.

    6
    3
  2. Да ли је (дугорочно) победа за Србе и српске интересе да се одбојнo,сировo милогорство замени грађанским црногорством? Желимо ли “Србе” који Србију сматрају страном земљом, славe АВНОЈ, Дрљевићеве стихове, сепаратизам – којима су ближи Црвени Хрвати/други Црногорци из МНЕ од Срба?
    Симболи (химна, грб, застава), црногорски као званични језик су неупитни по новој влади.

    Дакле сада ће црногорство ућеривати не-ДПС-овска влада.

    Већ смо чули присвајање ДПС слогана “Даевјечна”.

    Изузев славља што ДПС-у гледају леђа (јер Милу неће до 2023.) Срби из свега нису добили ништа (конкретно).
    Одакле то да ће се гажење Срба зауставити? Какве то везе има са Милом? Па он је то учио од друге фамилије јер цео црвено хрватски талог се у другој фамилији окупља. Неће се зауставити. Не да неће, него ће се појачати ако Демократски Фронт одустане од ANB-a, МУП-а и војске.
    Шта ће бити моћи ћемо да видимо пре пописа ако буду дали држављанство свима који су фактички заробљени тамо без права са боравишним дозволама и сл. Ти гласају за Демократски Фронт, а никоме другом не иде на руку да они могу да гласају.
    Само упозоравам да Мило није узрок, већ последица – силазак ДПС, потенцијално и Мила сa власти не мора нужно да поправи положај Срба. Сви црногорски партикуларисти, како год се писали, нам нису никаква браћа и пријатељи.

    5
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading