Николас Мадуро: Трамп дао „зелено светло“ ЦИА за припремање терористичких напада у Венецуели

Влада председника Доналда Трампа користи америчку Управу за сузбијање наркотика (ДЕА) за организацију напада на Венецуелу, рекао председник Венецуеле

Николас Мадуро (Фото: ЕПА/Miraflores Palace Press Office)

Венецуелански председник Николас Мадуро оптужио је Централну обавештајну агенцију САД (ЦИА) за припрему терористичких напада на територији Венецуеле уз одобрење америчког руководства.

„Као што је познато, влада председника Доналда Трампа користи америчку Управу за сузбијање наркотика (ДЕА) за организацију напада на Венецуелу. Али оно што је новост је да су америчке власти дале зелено светло ЦИА да њихови непосредни агенти изведу тајну терористичку операцију“, изјавио је Мадуро у уторак за државну телевизију.

Према речима венецуеланског лидера, припремани напади су били усмерени против мета у нафтном сектору, електроенергетици, војних објеката, а такође и на поткопавање изборног процеса.

Политичар је такође подсетио да су раније власти ухватиле једног од таквих представника америчких специјалних служби, који је открио одговарајуће планове администрације Сједињених Америчких Држава.

Мадуро је 12. септембра саопштио да је у рафинерији нафте у држави Фалкон ухапшен наводни амерички шпијун са оружјем.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 23. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар