Медојевић писао Столтенбергу: Ђукановић пријети насиљем и оружаним сукобима

Највећа пријетња по мир и стабилност је управо криминална организација иза које стоји Ђукановић, написао Небојша Медојевић

Небојша Медојевић (Фото: Борис Пејовић/Вијести.ме)

Упозоравам на забрињавајуће јавне наступе предсједника пораженог ДПС Мила Ђукановића који најављује формирање паравојних формација и пријети да ће бити спреман да иницира насиље и изазове оружане сукобе у Црној Гори, поручио је предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић у писму генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу, саопштено је из ПзП.

„Користим ову прилику да Вас упозорим на погоршање безбједносних прилика у Црној Гори, након прве смјене власти на изборима у историји Црне Горе. Као посланик Парламентарне Скупштине НАТО, и дугогодишњи члан Одбора за одбрану и безбједност и предсједник парламентарне странке која се од оснивања залаже за пуноправно чланство Црне Горе у НАТО, цијеним веома важним упозорити на забрињавајуће јавне наступе предсједника пораженог ДПС Мила Ђукановића који најављује формирање паравојних формација и пријети да ће бити спреман да иницира насиље и изазове оружане сукобе у Црној Гори“, истакао је Медојевић у писму.

Он је додао да је као члан скупштинског Одбора за одбрану и безбједност , био у прилици да се, како каже, непосредно упозна са обимом, снагом и бројношћу Балканске Конфедерације Организованог Криминала, чије је сједиште, како тврди Медојевић, у Црној Гори и која представља пријетњу безбједности и ширем региону, али и Европи и на глобалном нивоу.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг

„Ова организација стоји иза шверца кокаина, цигарета, оружја и прања новца којим се финансирају најмоћније терористичке организације свијета. Цијеним да сте упознати да су се управо у Црној Гори одвијале трансакције дрога за оружје и да су у међународној акцији ухапшени представници колумбијског ФАРЦ и Ал Каиде. Акцијом безбједносних служби Сједињених Америчких Држава (САД) и царина у Филаделфији, заплијењен је рекордни износ од 20 тона кокаина намијењен тржишту САД, иза чега стоји ова иста организација из Црне Горе“, поручио је Медојевић Столтенбергу.

Предсједник ПзП је написао да „у овом осјетљивом тренутку када почиње транзиција власти и формирање прве демократске Владе у историји Црне Горе, од суштинске је важности сачувати мир и стабилност, а највећа пријетња је управо ова криминална организација иза које стоји Ђукановић“.

„Управо захваљујући јасним порукама које је Ђукановић добио са значајних адреса са Запада изборни дан и бројање гласова су прошли мирно и дошло је до тектонских политичких промјена. Побједничке коалиције су већ склопиле споразум који гарантује да ће односи са НАТО снажити и унапређивати и ја се надам да ће нова Влада знати да искористи све механизме и капацитете НАТО и добије подршку у демонтажи тоталитарног система и чишћењу земље од организованог криминала и корупције. Радујем се будућој сарадњи и интензивирању односа са НАТО, посебно у вези са реформама сектора одбране и безбједности које нијесу спроведене због недостатка политичке воље“, навео је Медојевић.

Он је навео и да су „пред нама озбиљни изазови и неопходно је одмах кренути у реформе које ће резултирати деполитизацијом и професионализацијом војске Црне Горе и јачању њене улоге у одбрани земље“.

„Војска и војници и официри су у дугој историји Црне Горе увијек представљали симболе части, патриотизма и националног поноса Црногораца“, закључио је Медојевић у писму Столтенбергу.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 20. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар