Драгослав Пакић: Aлал му плајваз!

Наш потписник из Беле куће имао плајваз који је чак из далеке Америке успео да умочи у мастионицу пуну српске историје, традиције, вере и културе

Фото: Еван Вучи/АФП

Када је учитељица запитала малу Милицу како то да јој је мама остала у другом стању кад сви знају да је тата у војсци, она је одговорила да су се мама и тата редовно дописивали. На то је Перица из задње клупе добацио: Е, алал му плајваз!

Изгледа да је и наш потписник из Беле куће имао плајваз који је чак из далеке земље Америке успео да умочи у мастионицу пуну српске историје, традиције, вере и културе. Све то је, као варјачом, овим плајвазом помешано, збркано и изнето на видело дана као велика победа достојна најпрестижније награде за мир коју Швеђани додељују у Норвешкој. Уз помоћ Норвешког комитета, како би брука била мања.

У сваком случају то није обичан плајваз. То је плајвазчина који се у Белој кући најчешће додељује из руку највиђенијег Афроамериканца. То је плајваз за памћење и зове се Црни плајваз Беле куће.

Оловка коју је Александар Вучић добио у Белој кући (Извор: Инстаграм)

Нобелов комитет за доделу чувене награде уводи нови тип одличја: Нобелова награда за најбољи плајваз.

Нешто слично као Тачијево одликовање председнику Трампу због чега ће Тома да цркне од муке што се први није сетио.

После тријумфалног договора у Белој кући у региону су сви почели да се отимају о Србе.

Тако Бакир има Босанске Србе, Пленковић Хрватске, Мило Црногорске, Београд Друге, а Шиптари, поред Срба, хоће у своју културну баштину да убележе и српске православне светиње. Сви имају своје Србе, само су Срби остали усамљени и без игде иког свога, ни милог, ни драгог.

Једино Владо свети Георгиев, кадгод се помало занесе, а све чешће се заноси и кад није на кривини, убива српску аждаху на сваком месту и у сваком погледу. Тражи да се РС више не чита као Република Србија, него као Република Силована. Такође у сваком погледу.

Изгледа да би Георгиеву било потаман када би се влада у Србији звала Владо.

За њега, уосталом, тврде да је популарни кантаутор јер је, уместо у шерпе, лупао у канте. Због тога су му забранили и улазак у родну Црну Гору. Јер, тамо кажу: „ко пева зло, не мисли“, а и ако мисли као Владо, куд ћеш већег зла.

Владо Георгиев (Фото: А. Васиљевић/Политика)

Владо не воли ни једну владу. Чак не воли ни када му се деси да влада самим собом. Мрско му је и сопствено име.

Ех, када би свети Георгиев, уместо копља, имао неки добар плајваз колико би владиних аждаха на њега набио и шта би све могао да уради за добробит овог јадног, силованог и пониженог народа за који се сви отимају.

Примож Роглич је на Тур д Франсу изгубио жуту мајицу јер су му судије погрешно изговарале име – Рогљић, а то већ има српску конотацију. Довољно да изгуби и целу словеначку покрајину, на пример Аустрију, а не само мајицу, још жуту. Као прслук.

Драгослав Пакић: Квалификовани за дисквалификацију

Новина за ову трку светског гласа, коју Французи уводе из политичких разлога, је одлука да убудуће, најбоље пласирани бициклиста на Туру, уместо жуте мајице, носи прслук исте боје.

Срби би учествовали на трци под условом да, уместо мајице или прслука, најбољи тркач, а ко би од Србина могао бити бољи и бржи, поготову када су у питању „бегунци“, носи жуте гаће. Због мимикрије. Мање би се видело у каквим смо го…



Categories: Сатиристика

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading