Здравко Кривокапић: Укинућемо Закон о слободи вјероисповијести

Програмом законодавних реформи на првом мјесту биће укидање такозваног Закона о слободи вјероисповијести, рекао носилац листе „За будућност Црне Горе“

Здравко Кривокапић (Фото: Саво Прелевић/Вијести)

Носилац листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић казао је да је у припреми други споразум три коалиције које формирају нову владу, а који ће обухватити и укидање Закона о слободи вјероисповијести, али није прецизно одговорио на питање да ли ће бити укинуте санкције Русији.

Одговарајући на питање руског медија Њезагај да ли је могуће да ће након промјене власти Црна Гора укинути „антируске санкције“, Кривокапић је казао да су „односи увијек били такви да су се Руси прије 30 година доживљавали као најближи људи”.

„Али, Ђукановић је водио политику у духу Тита и наши односи су почели да се погоршавају. Због тога ћу рећи најважније: успоставићемо добре односе са свим земљама свијета, укључујући, наравно, и Русију“, навео је Кривокапић, а преноси РТЦГ.

Упитан због чега први коалициони споразум у побједничком блоку не говори ништа о Закону о слободи вјероисповијести, Кривокапић је рекао да је у припреми други споразум. Због тог Закона десетине хиљада грађана протестовало је на улицама седам мјесеци.

„Програмом законодавних реформи ту ће на првом мјесту бити укидање такозваног Закона о слободи вјероисповијести“, навео је он.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 16. 9. 2020)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Као што су комунисти, све декламујући како се ништа српско неће променити, оформили НР Црну Гору да буде брана српском уједињењу и основа за пузеће расрбљавање Срба из Карадага, тако ће наредна власт бити декларативно за права свих, али ће ултимативним ставом да није време за дефинисање положаја Срба “сада када смо се коначно ослободили Ђукановића”, сачувати дух и државни разлог Народне Републике Црне Горе и комуноусташку доктрину посебности “Црногораца”.
    Падом Ђукановића проблеми не нестају, поготово не за Србе.
    Резултати анти српске хистерије која, потпаљивана и распиривана од бескрупулозне власти, пламти у Карадагу већ двадесет и пет година, неће нестати.
    Резултати те хистерије су у главама Срба, а нарочито Црногорцосрба.
    Враћањем Карадага на историјску сцену, комуњаре су задале смртни ударац српском народу у данашњој Црној Гори, поставивши га у положај чувара своје тамнице, највернијег подржаваоца свог негатора.
    То што се тридесет година вртимо у круг, последица је тога што покушавамо да у своју националну свест, у своје политичке идеале угурамо један сувишан део, део коме нема места и који ничему не служи.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading