Небојша Медојевић: Зашто сметам или Добили смо мандат за тоталну демонтажу тоталитарног система

Порука „нема реваншизма“ је веома опасна пошто може бити парола за скривање опасних дилова између старих структура моћи и представника нове власти

Небојша Медојевић (Фото: Борис Пејовић/Ројтерс)

У Црној Гори има доста заинтересованих интересних група које су забринуте због мојих најава нужних реформи. Посебно су забринути за отварање досијеа УДБЕ и објављивање имена сарадника и шпијуна.

За 75 година многи „угледни“ чланови заједнице су врбовани од службе. Популарно речено „издали су уши под ренту“.

Тај колектор отпадних вода транзиције се мора отворити. А тада ће садржај колектора да се излије по читавој Црној Гори. Смрад тоталитаризма ће се осјећати годинама.

Сви знају да ћу ја то спровести. Зато СМЕТАМ. Многима.

Али то се дешавало у свакој држави након пада диктатора. Они који имају моћ или разлог да сакрију своју ружну доушничку прошлост, управо су најактивнији у овом периоду, и дају све од себе да утичу на формирање нове Владе и да не допусте да прави реформатори дођу до полуга власти и спроведу реформе.

На испиту је политичка елита, тј. парламентарне странке које су добиле мандат грађана за ПРОМЈЕНЕ и ДЕМОНТАЖУ болесног Ђукановићевог режима.

Ако будемо доносили одлуке у интересу грађана и државе и водили рачуна о испуњењу наших предизборних обећања бирачима, лако ће се формирати Влада која одговара само грађанима, а не тајкунима, представницима глобалне дубоке државе и тзв „здравом језгру“ ДПС.

Они још имају моћ. И опасни су и спремни да контролишу трансфер моћи ка грађанима. Сада се траже слабе карике у новој власти које ће се прогласити „разумним“ и који ће оспоравати, успоравати и спречавати радикалне политичке и институционалне реформе и демонтажу побијеђеног система.

Андрија Мандић, Небојша Медојевић и Милан Кнежевић (Фото: Небојша Поповић/Спутњик)

Зато је порука „нема реваншизма“ веома опасна јер може бити парола за скривање опасних дилова између старих структура моћи и представника нове власти који неће дирати постојеће шеме моћи и утицаја.

Прва порука нове власти мора бити – ДЕМОНТАЖА ТОТАЛИТАРНОГ СИСТЕМА И РАДИКАЛНЕ РЕФОРМЕ

То не значи комунистичке ликвидације и лажна монтирана суђења национализације приватне својине и прогон некомуниста 1945, Голи Оток 1948, ДпС сигурни глас и слично.

Не. Одлучно одбацујемо комунистичке методе прогона и обрачуна са неистомишљеницима.

Они су тако отимали моћ од народа од 1945 и преносили је у Партију, а касније у МАФИЈУ и на крају сва моћ је сконцентрисана у рукама једног човјека. Који је још увијек Предсједник Црне Горе.

Угледамо се на најбоље лекције из успјешних транзиција бивших комунистичких земаља – Чешке, Пољске, Естоније, Словеније, Литваније, Источне Њемачке, а желимо да избјегнемо фаталне грешке лоших транзиција- Русије, Румуније, Бугарске, Србије.

Ако се нова власт буде правила да се ради само о пукој смјени власти, без демонтаже система, Ђукановић ће лагано наставити да повлачи конце из сјенке и прави разне дилове са новом влашћу.

Фото: Покрет за промјене

Посебно ако знамо да из неких од странака из нове власти стоје медијски, финансијски и грађевински тајкуни који су и до сада врло успјешно сарађивали са режимом и правили милионе.

Ја заступам програм Покрета за промјене и Демократског фронта и тражим радикални раскид са претходним режимом, ДЕМОНТАЖУ механизама тоталитарне власти и ТЕМЕЉНЕ РЕФОРМЕ.

Зато СМЕТАМ.

Али то није ништа ново. Борба ПзП против тих центара моћи траје од оснивања 2006. године. Мета смо њихових медијски напада. Организују своје ботове и плаћају разне мим странице на Фејсбуку да нас блате и шире лажи о нама. Непрекидно врбују наше чланове и од њих праве своје послушнике у њиховим приватним политичким странкама.

ПзП остаје доследан свом програму и промовише ПРОМЈЕНЕ у интересу грађана и државе, а никад неће бити марионета интересних структура, за које нико није гласао на изборима, а које желе да имају утицај на формирање своје Владе.

ПзП никад неће преварити своје бираче.

Подржаћемо сваку владу без ДПС-а, али нећемо одустати од свог програма РЕФОРМИ.

Прво Црна Гора!

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Небојше Медојевића)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading