Вучић и Путин разговарали о Косову, сусретима у Вашингтону и Бриселу

Путин је потврдио председнику Србије непроменљивост принципијелног става Русије о изради компромисног решења о Косову које мора да одобри СБ УН

Владимир Путин и Александар Вучић (Фото: EPA-EFE/Maxim Shipenkov Pool)

Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са председником Србије Александром Вучићем, лидери су разговарали о косовском питању, саопштила је прес-служба Кремља.

У саопштењу се наводи да је разговор одржан на иницијативу српске стране:

„Посебна пажња посвећена је проблемима решавања косовског питања. Александар Вучић је информисао о разговорима који су вођени у Вашингтону 4. септембра и Бриселу 7. септембра“

Путин је потврдио председнику Србије непроменљивост принципијелног става Русије о изради компромисног решења о Косову које је прихватљиво за Београд и које мора да одобри Савет безбедности УН, истиче се у саопштењу Кремља.

Током телефонског разговора, руски председник изјавио је о својој спремности да се настави блиска сарадња по свим билатералним, регионалним и међународним питањима.

„Разговарано је о актуелним темама стратешког партнерства Русије и Србије. Руска страна је високо је оценила лични допринос Александра Вучића развоју руско-српских односа. Истакнута је спремност за даљом блиском сарадњом са њим о читавом спектру билатералних, регионалних и међународних питања“, закључује се у саопштењу.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 10. 9. 2020)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. ”Руска страна је високо је оценила лични допринос Александра Вучића развоју руско-српских односа.”

    Добро, бре браћо Руси, и ви сте почели да лажете?
    Овоме више ни мајка не верује а и он њој.
    Тај боље зна, од ње, колико је кила имао када се родио, најлепши, најхрабрији, најпаметнији, свезналица.
    Шта ће вам такав више…аман?

  2. У овом свету постоје неке константе. Као што Немци, ***** ли га зашто, ваљда због асоцијације на Лужичке Србе, увек и изнова желе да нас нема, тако и совјети. Вероватно зато што смо раширених руку дочекали Белогардејце и традиционалисте из Русије.
    Стид ме и њихових и наших обожавалаца пентаграма.

    5
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading