Шта је тачно речено у разговору Александра Вучића и Сергеја Лаврова

У српској верзији телефонског разговора Вучића и Лаврова не помиње се Резолуција 1244 СБ УН

Сергеј Лавров, Александар Вучић (Извор: Амбасада Русије у Србији)

Српска верзија

Телефонски разговор са министром иностраних послова Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом и упознао га са разговорима које је делегација Републике Србије имала у Вашингтону и Бриселу.

Двојица саговорника су констатовала да су односи Србије и Русије искрено пријатељски. Они су такође потврдили одлучност да се настави рад на остварењу свих заједничких пројеката, као и међусобна подршка на међународној политичкој позорници.

Извор: predsednik.rs

Шеф руске дипломатије Лавров рекао је председнику Србије Вучићу да ће Русија увек подржавати пријатељску Србију, док је председник Вучић изразио уверење да ће долазак председника Владимира Владимировича Путина у Србију бити од историјског значаја и допринети унапређењу односа и сарадње двеју земаља.

Брисел, 6. септембар 2020. године

(Служба за сарадњу с медијима Председника Србије)

Руска верзија

О телефонском разговору Министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова са Председником Србије Александром Вучићем

▪ 6. септембра је одржан телефонски разговор између Министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова и Председника Републике Србије Александра Вучића.

▪ Са обе стране је изражена усмереност на свестран развој односа стратешког партнерства и политичког дијалога у складу са договорима између председника две земље.
▪ Александар Вучић је информисао о резултатима састанка у Вашингтону и предстојећим преговорима у Бриселу.
▪ У оквиру разматрања косовског проблема наглашена је непроменљивост става Русије у корист тражења чврстог и трајног решења на основу резолуције СБ УН 1244.

(Извор: Амбасада Русије у Србији)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. Наравно, Руси су увек ту да дају ветар у леђа свом љубимцу, кад овај нанесе неку штету Србији. Баш као и СПЦ. Кад год оде и нешто потпише против Србије, који дан после, ево Руса да потврде пријатељство. Тако је било и после Бриселског споразума.

  14
  10
 2. Tako je Čeleketiću, a vide li kako ga je oplela EU haha

  7
  1
 3. Нажалост једино што Русија може да уради по питању Косова је да да вето у УН и ту се завршавају њене могућности. Русија не може да помогне својим сународницима у Балтичким земљама где чине по 30% становништва да остваре основна права, не може да помогне сународницима у Украјини, већ две отцепљене републике живе међу рушевинама, не може да контролише догађања у Белорусији…. Волео бих ја да је Русија супер сила која какву би ми желели да буде, али просто реалност није таква.

  10
  2

Оставите коментар