Дарко Глишић: СНС освојио 52% на поновљеним изборима у Шапцу

Ову победу посвећујем нашем председнику, знам да ће му бар за тренутак олакшати муке и борбу коју је имао у Вашингтону, рекао председник Извршног одбора СНС-а

Функционери СНС-а испред просторија странке у Шапцу (Фото: Танјуг)

Председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић изјавио је након обрађених 26 од 27 бирачких места на поновљеним локалним изборима у Шапцу, да је та странка освојила 51 одсто гласова и да неће имати мање од 37 мандата, а победу у том граду посветио је председнику Србије и СНС-а Александру Вучићу.

Србија ће напредовати, као и што ће Шабац од вечерас напредовати, додао је Глишић.

„Ову победу посвећујем нашем председнику, знам да ће му бар за тренутак олакшати муке и борбу коју је имао у Вашингтону и коју ће имати у Бриселу као поклон за све што је урадио за земљу”, рекао је Глишић, пренео је Танјуг.

Он је додао да очекује да ГИК поништи изборе, али истиче да је изборна воља сада још очигледнија него што је била у јуну.

Глишић је новинарима рекао да „Шабац није пао” као што је то оценила европарламентарка Тања Фајон, јер, како каже, „не може да падне ниже од онога на којим гранама је био”, те поручио да је Шабац од вечерас ослобођен тираније.

Он је „поздравио” Тању Фајон, која, каже, у Шапцу, жели да сачува „огољену диктатуру” и верује да ће јој изборни резултат ноћи учинити бесаним, али СНС поручује тек планира да побеђује.

Он је навео да је листа Небојше Зеленовића „Шабац је наш” освојила 27 одсто, као и да ће после бројања гласова на још једном бирачком месту бити познато да ли ће и Метла прећи цензус.

„Како год, листа СНС не може да има мање од 37 мандата ни у једној варијанти”, рекао је Глишић новинарима испред седишта СНС у Шапцу и оценио да су изборни услови били најгори од почетка парламентаризма.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 9. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар