Приштински медији: Израел признао Косово

Доналд Трамп рекао да су се Косово и Израел договорили о нормализацији односа и успостављању дипломатских односа, преносе медији у Приштини

Доналд Трамп и Авдулах Хоти (Фото: EPA-EFE/Anna Moneymaker)

Председник Сједињених Америчких Држава (САД) Доналд Трамп изјавио је да је Израел признао државу Косово, преносе приштински медији.

Трамп је рекао да су се Косово и Израел договорили о нормализацији односа и успостављању дипломатских односа, преносе медији у Приштини позивајући се на Ројтерс.

Ову изјаву амерички председник дао је у Белој кући, где је потписан споразум о економској нормализацији односа Косова и Србије.

„Дошло је до коначног признања независности Косова од Израела“, потврдила је новинарка Гарентина Краја, која извештава из Израела.

У објави на Твитеру, Краја је написала да је „званично: Израел признаје Косово као независну државу, као део америчког посредовања у дијалогу Косова и Србије у Белој кући“.

Израелско признање косовске независности најављено је раније, након што су Косово и Србија најавили постизање економског споразума, који је такође прихватљив за САД.

(Бета/Данас, 4. 9. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Наш уступак Израелу (уступак за шта?), наводи се премештање амбасаде у Јерусалим.
    Ово признање Косова нам отвара могућност одговора исто мером – признањем Палестине!
    Ем смо задовољили Израел премештањем амбасаде, ем признајемо Палестину ( као одговор на признање Косова од стране Израела). Ми смо “чисти”, а задужујемо Палестинце, што нам у некој другачијој подели карата може користити.
    Think about it.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading