Александар Фатић: Захтев за истрагу у центрима за социјални рад

Позивамо председника и Владу Србије да без одлагања наложе систематску полицијску истрагу у институцијама социјалне заштите

Центар за социјални рад Нови Сад (Фото: Дневник.рс)

Центри за социјални рад, установе за збрињавање старих лица и остале институције социјалне заштите у Србији су постале жариште тешких злоупотреба због којих страдају рањиви.

Само у току једног месеца, августа 2020, утврђено је да је систем социјалне заштите у Крагујевцу пензионерима у Дому за старе Мала пчелица давао лекове за животиње, лечећи их од шуге! Такође је утврђено да су државне установе наочиглед јавности оставиле целу породицу у Алибунару на улици, при чему су старија деца радила и издржавала млађу децу, а мајка се о њима није бринула.

У центрима за социјални рад у Србији постоје сумње јавности да се тргује малолетном децом у одлучивању о хранитељству, усвајању и старатељство родитеља у бракоразводним парницама.

Лета 2020. више међународних организација, укључујући Хјуман рајтс воч и Унеско Катедру за биоетику, указали су на нерегуларности и проблеме у српском систему социјалне заштите и позвали су власти у Србији да започну истрагу у центрима за социјални рад и институцијама социјалне заштите, као и у надлежном министарству, због сумњи на организовани криминал.

Позивамо председника и Владу Србије да без одлагања наложе систематску полицијску истрагу у институцијама социјалне заштите, да полиција уђе у све центре за социјални рад и домове за старе и за децу без родитеља, да одузима предмете и задржава све оне за које постоје основе сумње да су извршили кривична дела.

Тражимо од Владе Србије да хитно формира ударну групу криминалистичких инспектора која ће преиспитати рад по свим лоше решеним и заташканим предметима у надлежној инспекцији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и да се одговорни службеници и намештеници тог министарства одмах отпусте и процесуирају.

Проф. др Александар Фатић

Петицију можете подржати на адреси: Петиције онлајн



Categories: Моба

Tags: , ,

3 replies

  1. Позивамо председника и Владу Србије да без одлагања наложе систематску полицијску истрагу у институцијама социјалне заштите, да полиција уђе у све центре за социјални рад и домове за старе и за децу без родитеља, да одузима предмете и задржава све оне за које постоје основе сумње да су извршили кривична дела.
    ++++
    Добра намера професора, међутим ништа од његове петиције.
    Тражити систематску полицијску истрагу у институцијама социјалне заштите, од оних који су то све и организовали и свих ових година све то омогућују и чији је животни мото „ А колики је мој део ? „ је губљење времена.
    Само да подсетим професора, без решења суда, ти бедници запослени у центрима за социјални рад, само задњих неколико година отели су родитељима 5.668 дечице.

    https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:738313-PORODICA-NA-UDARU-Roditeljima-oduzeto-cak-5668-dece-za-pet-godina

    Када намиришу прилику крећу у лов, а цена за једно дете иде од 20.000-30.000 евра.

    Та сума се не односи на педере који траже тзв. “ Родитељске могућности за хомосексуалаце ”.

    https://facebookreporter.org/2018/09/24/sajam-dece-u-briselu-za-sodomite-cene-dece-od-95-000-do-160-000-dolara/

    И најважније, јединој бази података о тој јадној дечици, овлашћен је да приступи само један-бивши возач садашње гувернерке, који сада глуми министра и над његовим „ радом „ не постоји институционална контрола.
    Сада знате и зашто.
    Он, а и онај кога је ту поставио знају колики је њихов део.
    И то ни једна петиција неће моћи да промени.

    Могуће је то, после хапшења комплетне банде у поступку демолирања тог система.
    Уз Божију помоћ, до ослобођења !

    17
  2. …указали су на нерегуларности и проблеме у српском систему социјалне заштите и позвали су власти у Србији да започну истрагу у центрима за социјални рад и институцијама социјалне заштите, као и у надлежном министарству, због сумњи на организовани криминал.
    ___________________________

    Nikako ali nikako ne idu zajedno institucije socijalne zaštite i organizovani kriminal.
    To su dva dijametralno različita pojma koji nemaju ni jednu zajedničku dodirnu tačku.
    Ali izgleda da u našoj napaćenoj i socijalno uništenoj domovini oni se ipak susreću.

  3. Да имамо државу нажалост ко што је немамо не би ни било мафијашких закона супротних УСТАВУ СРБИЈЕ и таквих мафијашки кривичних дела у центрима за социјални рад и то није од јуче но од досвоског државног велеиздајничког удара па све до овог картела снс који не бира одакле ће да отима. Смањена издвајања за децу, за социјална давања, за пољопривреду, отимање државних плата и пензија и уништавање СРБСКОГ ПОЉОПРИВРЕДНИКА. Разумем професора Фатића који полази од себе и пошптује редослед коме треба да се обрати. Али нашалост велеиздајничка власт није ни писмена ни часна већ без образа и части а дочепали се власти па дрп систем је једино што знају и умеју а зато су и створили АНАРХИЈУ У СРБИЈИ да би тако без икаквих сметњи могли да злоупотребљавају своје функције и државну благајну.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading